Nyheter

 • Article

  Lund+Slaatto Arkitekter om e-Torg

  Arkitektene sparer mye tid på å kjøpe 3D-modeller og annen kartdata, de kan bruke i sine fagverktøy - samt alltid å kunne arbeide med oppdaterte kartdata.

 • Article

  Jobber kommunen med god nok datakvalitet?

  Å jobbe med korrekte og oppdaterte data er avgjørende for å jobbe effektivt og ikke minst for å gi innbyggerne i kommunen bedre service.

 • Article

  Verdien av selvbetjente innbyggere

  Da Stavanger kommune ble slått sammen med Finnøy og Rennesøy kommuner i januar 2020 måtte de tenke nytt når det gjaldt innbyggertjenestene enn de hadde gjort tidligere for å nå alle innbyggere i den nye stor- kommunen.

 • Article

  Vinner av pris for beste geomatikk-masteroppgave

  Norkarts Kari Meling Johannesen har vunnet Geoforum sin pris for beste geomatikk-masteroppgave med sin oppgave "Towards improved Sheep Roundup".

 • Article

  Valle kommune tilbyr gratis bruk av digital byggesøknad for privatpersoner

  Valle kommune i Agder har gjort det enda enklere for sine innbyggere som vil utføre byggetiltak selv på eiendommene med eByggesøk.

 • Article

  Supplering av søknad i eByggesøk

  Supplering av søknaden i eByggesøk - Nå er det enklere for deg som ansvarlig søker å supplere byggesøknaden direkte i eByggesøk, selv etter at søknaden er sendt til kommunen.

 • Article

  Lederskifte i Norkart

  Etter ti innholdsrike år som administrerende direktør i Norkart vil Bent Brugård fra årsskiftet fratre som selskapets leder - og levere stafettpinnen videre til Leif Arne Brandsæter fra Visma Enterprise. 

 • Article

  Stolt vinner av beste BIM-idé

  Norkart vant den gule ledertrøya for beste BIM-idé på innovasjonskonferansen for bygg-, anlegg-, og eiendomsnæringen, Den Kloke Teknologi

 • Article

  Fra papir til fleksible løsninger for drift – og internkontrollsystemet

  For varabrannsjefen i Bjørnafjorden kommune har automatiseringen med FDV-systemer gjort det enklere å få kontroll på driftsoppgavene, og et enklere system for å dele informasjon med de andre i teamet.

 • Article

  Enklere planlegging for kommunen

  Da Klepp kommune trengte et nytt og smartere planregister og innsynsverktøy for eksterne aktører, falt valget på Norkart sitt arealplaner.no.

 • Article

  Varsle naboer flere ganger – uten ekstra kostnad

  Jobber du som ansvarlig søker? I eByggesøk kan du nå varsle naboer flere ganger i samme søknad – uten at det koster deg noe ekstra.

 • Article

  Vinnere - NM i golf for eiendomsmeglere 2021

  Hvem vant hva i NM i golf for eiendomsmeglere 2021? 8. september 2021 samlet eiendomsmeglerne seg på Miklagard Golf for å konkurrere

 • Article

  Vannmåleravlesning - digitalt og enkelt

  Det er igjen tid for avlesning av vannmålere mange steder i landet – og minner om at Norkart har digitalisert utsendelsen av vannmåler avlesningskort. Finn ut mer her!

 • Article

  Norkart kåret til årets bedrift

  Norkart ble denne uken kåret til årets bedrift i Bærum, i regi av Nordea. – Vi er stolte av anerkjennelsen som ligger i denne prisen, og tar den med oss videre som en bekreftelse på at vi er på rett spor inn i fremtiden, sier Bent Brugård, administrerende direktør i  Norkart.

 • Article

  Appen Fiskher hedret for smart bruk av geografisk data

  I august ble det utdelt priser for å hedre smart bruk av geografiske data, og en av våre kunder; Fiskher AS, stakk av med seieren for "beste kommersielle tjeneste eller produkt".

 • Article

  GIS-anbudet for Hedmark Kart - spar tid, miljø og penger

  Mer og mer av den daglige registreringen av ulike kartdata er i dag automatisert. Fordelen med et komplett system for geografisk informasjon er mange. Du sparer både tid, miljø og penger. Les hvordan Hedmarken Kart har tatt i bruk GISLINE

 • Article

  Kurssamarbeid med TEKNA

  Norkart har denne våren inngått et nytt og spennende samarbeid med TEKNA. TEKNA er en anerkjent kursarrangør, og holder årlig over 200 kurs for sine 88 000 medlemmer og andre. Norkart besitter høy fagkompetanse blant våre ansatte, og flere av våre kurs er blitt attraktive – også utenom våre egne kunder. TEKNA står som kursorganisator, og Norkart bidrar med foredragsholder og innhold av kursene.

 • Article

  Nye regler for bygging på egen eiendom

  1. mai forenkles reglene slik at det blir enklere og billigere å bygge terrasse eller tilbygg uten å måtte søke. eByggesøk veileder deg i byggeprosessen - også på om det du ønsker å bygge er søknadspliktig eller ikke. Prøv vår veileder på eByggeøk.no

 • Article

  Nyhet – Nå kan privatpersoner søke om garasje, tilbygg eller riving – helt digitalt

  Norkart har lansert flere søknadsfunksjoner i den digitale byggesøknadsløsningen - eByggesøk - og forenkler byggesøknadsjobben for privatpersoner.

 • Article

  Ferd ny eier i Norkart

  Tirsdag 16 mars 2021 ble det offentligjort at investeringsselskapet Ferd kjøper 100 prosent av aksjene i Norkart. Med Ferd som ny eier åpner det seg nye muligheter som vil styrke Norkart som selskap. Markedet er i sterk vekst, og flere konkurrenter har konsolidert virksomhetene den siste tiden.

 • Article

  Søknad om tiltak uten ansvarsrett - nå tilgjengelig i eByggesøk

  Nå kan profesjonelle aktører nå sende søknader både med og uten ansvarsrett – eByggesøk

 • Article

  Arbeidstilsynets samtykke direkte i eByggesøk

  Nå kan du søke om arbeidstilsynets samtykke direkte i Norkarts digitale byggesøknadsløsning – eByggesøk

 • Article

  Norkart vant GIS-anbudet til 12 kommuner i innlandet

  Vi er stolte av at 12 kommuner på Hedmarken valgte Norkart som leverandør av Geografisk Informasjons System (GIS-system) for kommunale forvaltningsoppgaver.

 • Article

  Egde og Norkart valgt som leverandør for byggingen av Ekomportalen

  Ekomportalen er et kartbasert nettsted med nyttig informasjon som tilrettelegger for økt utbygging av høyhastighetsbredbånd, i henhold til bredbåndsutbyggingsloven. Formålet er å etablere en offentlig sentral nettbasert informasjonstjeneste med informasjon om passiv infrastruktur som er egnet for fremføring av bredbånd i valgt område.

 • Article

  Visste du at Norkart er Miljøfyrtårn-sertifisert?

  Miljøfyrtårn er Norges ledende miljøsertifiseringsordning og den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU. Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

 • Article

  Eiendomsanalyser

  Få oversikt over potensialet i din eiendomsportefølje. Norkarts Datavarehus har en unik fagkunnskap på eiendom, plan, 3D, demografi, sensor og kartdata. Bestill din eiendomsanalyse her!

 • Article

  Hvordan er egentlig solforholdene?

  På boligjakt – og lurer på om det er gode solforhold? Nå kan du enkelt sjekke solforholdene ved å søke på adressen. Norkarts nyeste tjeneste på eTorg.no leverer nøyaktige solforhold gjennom hele døgnet. Du kan følge solas bane over huset, og når den går bak taket til naboen - eller får du se solnedgangen fra terrassen?

 • Article

  Nyhet! arealplaner.no

  Endelig kan saksbehandler og innbyggere få enkel tilgang til informasjonen de trenger for å gjøre planprosessen enklere. Nye arealplaner.no gjøre alle parter mer selvbetjente, slik at kan vi korte ned den totale saksbehandlingstiden.

 • Article

  Webcast areaplanerno

  arealplaner.no er et helt nytt skybasert produkt fra Norkart – en ny løsning for forvaltning og innsyn i plandata.

 • Article

  Webcast nye oppmålingsforretning felt

  Nye Oppmålingsforretning Felt vil gjøre det enklere for deg som er forretningsfører. Norkart utvikler en ny felt-løsning for oppmålingsforretning som blir klar til vårens målesesong.

 • Article

  Webcast_overvann

  Ta grep før flommen kommer. En overvannsanalyse kan gi svar på hvor vannet renner og hvor det samler seg ved store nedbørsmengder. Denne analysen kan vise seg å være svært lønnsom og nyttig – slik at det kan settes inn tiltak på riktig sted for å unngå oversvømmelser.

 • Article

  Webcast_aiBygg - få bedre arealdata i KOMTEK

  Visste du at hele 1.5 Millioner bygninger i Norge mangler areal-data. Å baserer du dine beslutninger på dette kan være risikabelt. Ved hjelpe av maskinlæring på 3D-data kan innhente arealinformasjon  på bygningsarealer der matrikkelen ikke har det– vi kaller det AiBygg. 

 • Article

  Webcast_aiBygg - arealer på bygninger der det ikke finnes

  Visste du at hele 1.5 Millioner bygninger i Norge mangler areal-data. Å baserer du dine beslutninger på dette kan være risikabelt. Ved hjelpe av maskinlæring på 3D-data kan innhente arealinformasjon  på bygningsarealer der matrikkelen ikke har det– vi kaller det AiBygg. 

 • Article

  Webcast_eKart - en introduksjon

  Få en introduksjon til eKart. Webløsningen passer alle typer virksomheter, fra store statsetater til mindre private foretak. Norkart tilpasser eKart til hvert enkelt behov og de oppgavene som skal løses. Det er muligheter til å administrere løsningen selv gjennom Norkart Tjenestepanel, eller man kan la Norkart administrere innholdet som er viktig for din bedrift. 

 • Article

  Webcast_eByggesøk - uten ansvarsrett

  Webinaret viser eByggesøks ulike funksjoner, og er ment å skulle gi et innblikk i hvordan løsningen kan bidra til at kommunen får inn flere komplette søknader. På denne måten kan tid og ressurser brukes effektiv på å behandle søknader, i stedet for at tiden må brukes på å gi søker tilbakemeldinger om mangler. eByggesøk er en digital løsning for å sende inn byggesøknader til kommunene. Løsningen kan benyttes av alle som ønsker å utføre et tiltak som ikke krever ansvarsrett.

 • Article

  KOMTEK-dagen 2020

  Det er en glede å invitere til et heldigitalt KOMTEK-dag mandag 2.november 2020! Se program og påmelding her.

 • Article

  Lansering av eTorg i 7 kommuner på Søre Sunnmøre

  16. september fikk de 7 kommunene på Søre Sunnmøre presentert eTorg-løsningen fra Norkart på pressemelding. Fem lokalaviser, Sunnmørsposten og NRK Møre og Romsdal, samt representanter fra Norkart var tilstede. Av alle de ulike løsningene som finnes i eTorg-universet, ble spesiel eByggesøk trukket frem. eByggesøk er en løsning som Norkart kan levere både til det profesjonelle markedet, offentlig sektor og fra og med 16. september – det private markedet.

 • Article

  Norkart gjør det enklere for innbyggerne – og lanserer digital byggesøknadsløsning

  En digital byggesøknad som retter seg mot innbyggerne. Det betyr at nå kan også privatpersoner levere enkle byggesøknader helautomatisk til kommunen.

 • Article

  Oppdaterte 3D-modeller i eTorg

  Vi oppdaterer stadig våre tjenester og produkter, og de siste månedene har det skjedd mye med 3D-modellene våre som man får kjøpt i e-Torg.

 • Article

  Områdeanalyse - digital lokalkunnskap

  En områdeanalyse raskt gi deg innblikk i offentlige kartdata som skred, ras, kvikkleire, flom, kulturminner, radon, trafikkmengde osv. Analysen sjekker over 80 datasett, som alltid er av nyeste tilgjengelige versjon fra dataeieren.

Vis flere