Blogg

 • Sandvika Sommer - 2021 -

  Kan vi lage en webbasert klient for visning og redigering av kartdata? Sandvika-gjengen fikk et spennende oppdrag å bryne seg på denne sommeren.

 • Trondheim Sommer - 2021 -

  Hvordan er solforholdene, nabolaget, områdeinfoen eller utbyggingsmulighetene for eiendommen? I Trondheim jobbet sommerstudentene med en løsning for å samle mange nyttefunksjoner for boligkjøperen.

 • Lillehammer Sommer - 2021 -

  Fjernavleste vannmålere - hvordan oppdage avvik fra normal bruk? Sommerstudentene på Lillehammer gjorde en grundig jobb med sitt sommerprosjekt hos Norkart.

 • bærekraftig by
  Kan vi planlegge mer bærekraftig med gode GIS-analyser? -

  Klimaendringer, naturkatastrofer og pandemier har ført til at det er økt fokus på et godt planarbeid. Hvor er det hensiktsmessig å tilrettelegge for nye knutepunkter, bygge ut nye boligfelt for barnefamilier eller eldre? En GIS-analyse vil kunne gi gode svar på dette, og er et viktig verktøy i arbeidet for en mer bærekraftig fremtid.

 • vannmåler-registerer-vannlekkasje
  Vannmåler-refleksjoner fra en vannentusiast -

  Visste du at det kun er ca 70% av vannet som hentes opp fra vannkildene til kommunene som når ut til forbruker. Et viktig spørsmål er derfor - hvor blir det av de resterende 30%? – og hva kan vi gjøre for å redusere dette?

 • digital-onboarding
  Digital onboarding -

  Våren 2020 ble Norkart – sammen med resten av Norge oppfordret til å sende samtlige ansatte på hjemmekontor, for å forhindre spredningen av det smittsomme viruset Covid-19. Dette resulterte i at våre nyansatte fikk en litt annerledes start på arbeidshverdagen i Norkart – digital onboarding med hjemmekontor.

 • Praksis, interaksjonsdesign -

  Fredrik Veland og Olav Zapffe Neprud fikk prøvet seg som inhouse interaksjonsdesignere i Norkart. Bachelorstudentene fra NTNU Gjøvik synes det var lærerikt å få kjenne på noe av dynamikken som eksisterer mellom fagansvarlig, utviklere og designere, som ikke er så lett å lære på skolebenken. Praksisplass i en ekte bedrift gir mulighet til å bli kjent med arbeidsmarkedet - og potensielle fremtidige arbeidsgivere.

 • Interaksjonsdesigner Ingeborg -

  Som interaksjonsdesigner har Ingeborg en variert arbeidshverdag - alt fra konseptutvikling til aktiviteter ut mot sluttbruker. Teamet hennes sikrer at mennesker får gode teknologiske løsninger, som gjør arbeidshverdagen deres bedre.

 • Lunner kommuneLunner Kommune
  Bærekraftig by- og stedsutvikling med geografiske befolkningsanalyser -

  Hvordan bruker befolkningen nærmiljøet sitt? Er skoler og kollektivknutepunkt plassert riktig i forhold til hvordan innbyggere faktisk bor?

 • Alexander S Nossum
  SHE - Fra CD-rom til Saas og AI ved hjelp av mangfold? -

  Alexander jobber til daglig i krysningen mellom mennesker, IT og lokasjons teknologi. Torsdag 5.mars står han på Tech-scenen på SHE conference i Oslo Spektrum og forteller om hvordan Norkart har brukt mangfold for å bli mer konkurransedyktige.

 • Sindre, Bjørnar og Vilde - Norkart sommer20
  Interne Ressurser - sommer 2020 -

  Kan vi effektivisere fordeling av interne ressurser i Norkart? Det var utfordringen Lillehammer-teamet fikk bryne seg på i sommer! Les hvordan de løste det her.

 • Trondheimsteamet - sommer20
  sol/skygge - sommer 2020 -

  Kan våre kartdata hjelpe boligkjøpere og -utviklere til å visualisere solforhold gjennom hele året i et 3D-kart? Det var et av oppdragene Trondheims teamet fikk bryne seg på i sommer.

 • Julie Marzano Frey, Marie Skatvedt og Thea Tokstad
  Fikskart.no - Sommer 2020 -

  Kan en applikasjon spare kommunen for unødvendige henvendelser, ved å la brukere selv registrere feil i kartene? Les mer om prosjektet til Sandvika-teamet sommeren 2020.

 • mapathon
  Bistandsarbeid fra Norkart – Kartlegging av katastrofeområder i Kenya -

  Noen dager er mer meningsfulle enn andre. En høstdag i Trondheim var nettopp en slik dag – da vi var 20 forventningsfulle personer som møtte opp på NTNU for å bidra i et Mapathon. Tross at det er mange år siden vi var studenter på nettopp NTNU – så var tiden glemt, og vi Norkartere – representert ved Marielle og Antonio fikk en meningsfull dag på jobben.

 • Kenneth og Jan Erik ute på konferanse for å markedsføre e-Torg
  Forretningsutvikler Jan Erik -

  Jan Erik er en av våre dyktige forretningsutviklere som jobber med å utvikle nye produkter og løsninger mot markedet. Han er en skikkelig kartnerd og ser mange viktige bruksområder for kart i fremtiden!

 • GirlTech Fest
  Fremtidens ledere på #GirlTechFest i Kristiansand - For en dag! 182 inspirerte jenter troppet opp på biblioteket i Kristiansand på morgenen en helt vanlig grå tirsdag. Alle var proppfulle av forventninger, inspirasjon, glede, entusiasme og latter. Hva var de […]
 • Gode solforhold
  Kan digitale data gjøre deg til en bedre megler? -

  I debatten ble det det spurt om hva som skal til for å gjøre mer av dette. Hvordan skal kommuner få bedre innbyggertjenester, og samtidig redusere kostnader? Og jeg vil legge til øke kvaliteten, og la mennesker fokusere på oppgaver hvor vi ikke kan erstattes med maskiner eller andre måter å jobbe på. Dette ble jeg utfordret på under Arendalsuka paneldebatt denne uken.

 • sommerstudenter
  Norkart Sommer 2020 -

  Nå kan du sende din søknad om sommerjobb 2020 hos Norkart! Vi ser etter deg som ønsker deg en utfordring, og som har et brennende engasjement for teknologi, enten backend, frontend , UX – eller alt sammen!

 • AR-nabovarsel
  byggAR - Sommer 2019 -

  Sommerstudentene 2019 på AR(augumented reality)-teamet presenterer byggAR. Resultatet av hva vi fire studenter har klart å spikre sammen i løpet av to måneder. AR har kommet langt i 2019 og det å plassere statiske 3D-objekter et eller annet sted i rommet har blitt en relativt triviell sak med dagens rammeverk. Når du skal manipulere 3D-objektene ved å flytte eller skalere de har du en annen problemstilling, da referansepunkter kontinuerlig endres basert på hvordan rammeverket oppfatter omverdenen. Hvis du da på toppen skal lagre 3D-objektet og informasjonen om området for å plassere det tilbake der det er tenkelig at det skal være i virkeligheten ved en senere anledning har vi kommet til vår problemstilling for sommeren.

 • AI sommer19
  Maskinlæring og dyrket kornåker - sommer 2019 -

  Kan en maskin lære å se forskjellen på dyrket korn og gress? Sommerstudentene på AI-teamet kastet seg ivrig over problemstillingen!

 • Fra venstre Sondre Martin Bakke, Lars Martin Aders og Mathilde Ruth
  Internet of Things - sommer 2019 -

  Smarte vannmålere var temaet som studentene på IoT-teamet fikk leke seg med i sommer. Hvordan bruke vannmålerdata fra Norkarts kunder på en nyttig og intuitiv måte?

 • Arendalsuka paneldebatt
  Norkart deltok i paneldebatt på Arendalsuka -

  I debatten ble det det spurt om hva som skal til for å gjøre mer av dette. Hvordan skal kommuner få bedre innbyggertjenester, og samtidig redusere kostnader? Og jeg vil legge til øke kvaliteten, og la mennesker fokusere på oppgaver hvor vi ikke kan erstattes med maskiner eller andre måter å jobbe på. Dette ble jeg utfordret på under Arendalsuka paneldebatt denne uken.

 • sommerstudenter veiledere
  Norkart Sommer 2019 -

  Hver sommer er vi så heldige å få invitere inn studenter fra universitetene til å leke med ulike prosjekter. Våre sommeransatte får en unik mulighet til å sette kunnskap og nysgjerrighet ut i praksis med hjelp av tett veiledning og oppfølging, men også med stor grad av frihet og ansvar.

 • Aleksander - Geomatikkdagene 2019
  Geografisk IT - en viktig råvare for digitalisering -

  Verktøykassen med geografisk data, teknologi og kompetanse er en digitaliseringsgullgruve som er lite kjent for folk flest og for de fleste digitaliseringsbedrifter.

 • Fussball-KMoMathilde
  Ulike personprofiler - skaper bedre resultater -

  I Norkart ønsker vi mangfold – og for oss er det viktig å bygge en kultur hvor det er attraktiv å jobbe.

 • arealplanner
  Gjenvinning av flasker uten å løfte en finger! -

  For et mas det er å drasse med seg flasker og bokser på butikken for å pante i automaten – en etter en.

 • Sandvika miljo
  Slik rekrutterer Norkart flere kvinner -

  Vi ønsker både mannlige og kvinnelige utviklere!

 • sxsw
  SXSW - Sørlandsk blikk på South by Southwest -

  SXSW er et sted hvor det tverrfaglige får en helt ny betydning. Og sjeldent passer det bedre enn akkurat den tiden vi lever i innenfor techutvikling

 • Anne-Sofie-Erichsen
  Utviklerprofilen Anne Sofie -

  Anne Sofie er en av våre dyktige utviklere her i Norkart. I forbindelse med kvinnedagen 8.mars ble hun portrettert som uken utviklerintervju på digi.no.

 • Alexander Nosum
  Hverdagsdigitalisering – som også naboen setter pris på - Norkarts CTO – Alexander Salveson Nossum – viser vei innenfor hverdagsdigitalisering Digitalisering i virkeligheten – det er eNabovarsel et godt eksempel på. Når du som privatperson eller profesjonell arkitekt skal søke kommunen om byggetillatelse […]
 • oznor
  Årets kunde innen KOMTEK deler erfaringer - Ringebu Kommune i Gudbrandsdalen har 4500 fastboende innbyggere, og 4500 hytter, slik at de i perioder er opp mot 20 000 innbyggere. «Raus, solid og spenstig» er kommunens verdier, «der det er lov […]
 • Bygningsdata fkb e-Torg
  Sentral FKB – En suksess takket være unik bransjekultur -

  Godt samarbeid mellom offentlig og privat sektor

 • Lars
  Norkart sommer: Hvilken sone er jeg i? -

  Den andre oppdateringen fra Norkarts sommerstudenter i Trondheim som nå har laget en tjeneste som returnerte svaret på hvilke sone innsendt geometri ligger i.

 • Norkart sommer
  Norkart Sommer: Sluttrapport fra Lillehammer -

  Vi ser på resultatet etter sommerens arbeid

 • Foss4G Europe 2018
  FOSS4G i Guimarães - «Remembering how we started» -

  Snakkende papegøyer og deling av kunnskap på Foss4G i Portgual

 • Norkart Sommer: Oppsummering fra Sandvika
  Norkart Sommer: Oppsummering fra Sandvika - Vi kom oss gjennom en presentasjon uten for mange demospøkelser. Litt feil oppløsning på skjermen, men vi var godt fornøyd med å kunne vise frem resultatet av arbeidet vårt. Resultatet av disse […]
 • sommerstudenter
  Norkart Sommer: Savnet! Hva skjer så? -

  En spennende og viktig problemstilling

 • sommerstudenter
  Norkart Sommer: Sommerjobb med MapAid -

  En oppdateringen fra Norkarts sommerstudenter i Sandvika som forteller om Map Aid

 • Lars
  Norkart Sommer: Hvilken sone er jeg i? -

  Den andre oppdateringen fra Norkarts sommerstudenter i Trondheim som nå har laget en tjeneste som returnerte svaret på hvilke sone innsendt geometri ligger i.

 • Prosjekt Dekningskart
  Norkart Sommer: Prosjekt Dekningskart -

  En oppdatering fra Norkarts sommerstudenter i Trondheim som hadde som oppgave å visualisere dekning i ulike områder på et kart.

 • Lånekassen-løsning-PC
  Lånekassen automatiserer ved hjelp av geografiske data - Lånekassen er en institusjon mange av oss har et forhold til. Den har gitt oss lån og stipend som har vært viktige for oss i forberedelsene våre til det virkelige livet.  Lånekassen […]
 • Brukeren i fokus på NN/g UX Conference i London
  Brukeren i fokus på NN/g UX Conference i London - Vi i Norkart har de siste årene hatt økt fokus på hvordan vi kan jobbe helhetlig med tilrettelegging for gode brukeropplevelser i våre produkter og tjenester. I den anledning deltok vi på […]
 • Smartere-samfunn-NKT
  Vi ansetter 23 nye digitale hoder -

  Alle snakker om digitalisering, men Norkart gjør noe med det!

 • NDC London 2018
  Reisebrev - NDC 2018 i London (utviklerkonferanse) - NDC London startet med foredrag med tittelen «What is programming», noe som vi som var tilstede kanskje burde kunne svare på, men som viser seg å være ganske mye. Tradisjonelt tenker en […]
 • Anne Sofie og Mathilde på Foss4G - London mars 2018
  Kvinner i tech - Konferansens første dag var på selve kvinnedagen – noe som gikk igjen som et tema under hele konferansen. Flere foredragsholdere benyttet anledningen til å ønske spesielt kvinnene i FOSS4G miljøet velkommen og […]
 • Dyktige tech-kvinner
  Dyktige tech-kvinner rekrutterer godt -

  I Norkart har vi de siste årene rekruttert dyktige nyutdannede kvinnelige utviklere.

 • Ansiktgjennkjenning-til-Nyhetsbrev
  Microsoft LEAP 2018 - De store trendene - Formatet er en uke med intensive forelesninger fra mange av Microsoft sine best and brightest, og masse insideinformasjon på hva de tenker og hvor de skal. Med andre ord: 250 nordboere samlet […]
 • Design Expo på NTNU
  Når studenter skaper fremtiden - Kart og stedfestet data har blitt en viktig del av mange tjenester de siste årene. Vi omgir oss med stedfestet informasjon hele tiden, og det skaper mye av grunnlaget for fremtidens teknologier. […]
 • Hackathon 2018
  En smart og innovativ by på 24 timer -   En helg i starten av februar var Norkart Labs med å arrangere hackathon på Universitet i Agder. Linjeforeningene Systematicus og Open Source UiA var initiativtakere til hackathonet. Kristiansand Kommune, Egde Consulting, […]
 • Norkart-LABS
  Norkart Labs – -

  sammen skaper vi smartere samfunn

 • Fra-data-til-inteligens-Nyhetsbrev
  Fra data til intelligens -

  Vi lever i en tid hvor digitalisering, automatisering og robotteknologi.

 • Sommerstudenter-2018
  Norkart-sommer 2018 - Vårt sommerprogram for studenter har tidligere resultert i spennende løsninger som har blitt store kommersielle suksesser, samt undersøkt spennende nye områder som IoT, systemer for trafikkpublisering, mediakart og ny UX-design for kartløsninger. […]
 • Dings-til-Nyhetsbrev
  Fra dings til intelligens -

  I 2021 vil 1 million nye dingser selges og kobles på nett. Hver time. Hele året.

 • Sommer 2017
  Sommer 2017: Prosjekt Bordkart - La oss begynne på slutten hvor vi befinner oss nå. Vi er midt i finaleuka. Veggene på kontoret er fylt opp av post-it-lapper, planer, geometri og oppnådde milepæler: «Kan vi bruke Mapbox […]
 • Sommer 2017
  Sommer 2017: Prosjekt WaterGo - I sommer har vi endelig fått bryne oss på mer enn bare skoleprosjekter, vi har fått muligheten til å leke oss med Android-utvikling og Google’s nye AR-platform til mobil, Google Tango. Om […]
 • Watergo Sommer Prosjekt
  Sommer 2017: Prosjekt naboliste - En regnfull sommer på Norkarts fredfulle kontorer i Trondheim er snart over. Vi ser tilbake på flotte uker med de tradisjonelle utvikler-ingrediensene mye kaffe, mange Github-konflikter og den genuine gleden man opplever […]
 • Blogg-Alexander-Fremtidens
  97% - Fremtidens grensesnitt? -

  Kanskje fremtidens kartapplikasjon er en kommando.

 • Sommerjobb hos Norkart, sommer 2017
  Sommerjobb 2017 er igang! - En sommerjobb hos Norkart byr på både masse læring og mye moro, også i 2017!
 • Robotisering
  Robotisering i praksis -

  Digitalisering og robotisering er selve kjernen av Norkart.

 • Serverrom
  Norkart-sommer 2017 - Vårt sommerprogram for studenter har tidligere resultert i spennende løsninger som har blitt store kommersielle suksesser samt undersøkt spennende nye områder som IoT, systemer for trafikkpublisering, mediakart og ny UX-design for kartløsninger. […]
 • Sommer 2016 Trondheim
  Norkart-sommer 2016, à la Trondheim - Endelig var det vår tur til å fortelle om sommeren vår hos Norkart i Trondheim! Det har vært en veldig lærerik sommer for alle tre, Anne Sofie, Adrian og Kristina! Vi har […]
 • gislife
  Sommerjobb er både fag og festligheter - 9 uker har gått [red. amn: da dette ble skrevet for en måned siden, skyld på trege sommerjobbveiledere!] siden vi møtte opp til vår første arbeidsdag, spente på hva vi skulle bruke […]
 • Junior-utviklere på sommerjobb - Mandag 13. juni troppet vi opp til vår første arbeidsdag, dritlei av skole og klar for noe nytt. Erik hadde nettopp skrevet sin Bachelor, og undertegnede avsluttet sitt 4. studieår med eksamen […]
 • Norkart resepsjon
  Fra NMBU til Norkart Sommeren 2016 - Niklas: Som en av de første studentene fra NMBU i Ås ansatt for Norkart-Sommer 2016, følte jeg meg heldig, privilegert og ikke minst at det hvilte et stort ansvar på mine skuldre […]
 • Serverrom
  GISLINE og KOMTEK Forvaltning som tjenester - Det skjer mye spennende utvikling i kommunene om dagen, og spesielt det siste året er det mange som nå er klare for nettsky-tjenester. Situasjoner som jeg hører om er “Øyvind kan ikke […]
 • sommerfest
  Norkart sommer - Studentene vender tilbake - En del av sommerstemningen hos Norkart er at man legger merke til noen nye ansatte med ungdommelig glød, de dårligste kontorene og upåklagelig disiplin når det gjelder å avslutte lunsjpausen i tide. […]
 • Featured image
  Gratulerer med dagen! - Mange har fulgt vår gratis webinarserie om FME og OpenSource. Her har vi blant annet gått igjennom Hvordan lage kart i QGIS. Hvordan eksportere til 3D fra QGIS og generell introduksjon Vi […]
 • Otovo-solceller
  Abonner på solenergi - I motsetning til andre leverandører av solceller til bolighus baserer Otovo seg på en forretningmodell der du som kunde leier solcellene på taket ditt av dem. Resultatet er at du betaler en […]
 • Webatlas Tjenester Matrikkel
  Geomatikk gir digitaliseringsgevinst - Nettskyen handler om automatisering Vi i systemleverandørindustrien har nå messet om nettskyen, eller det svært forslitte buzz-wordet cloud computing i noen år. Det handler mye om teknologi og at data og prosessering […]
 • Sommerstudenter
  Norkart-sommer 2016 - Her skal du sammen med andre studenter og erfarne utviklere løse programvare-nøtter rettet spesielt mot geografiske data, tjenester og kart. Vi garanterer at en Norkart-sommer vil gi deg en unik erfaring, innsikt […]
 • snø
  Åpen Norkart-snø i tysk avis - Snow-globe #cartography clearly the hot trend as we head into 2016 https://t.co/radLXT9NqM — Brian Timoney (@briantimoney) December 13, 2015 Snøkule-kartografi. Smak litt på ordet. Det høres en smule retro ut, litt harry […]
 • Skattekart
  Norkart leverer skattekart til 10 aviser - Vi leverer et kart som viser inntekt, skatt og formue for ligningsåret 2014. Du kan velge å se dette på fylkes-, kommune-, eller postnummernivå.  Klikker du i kartet kommer topplisten for området […]
 • NTNU CartoDB
  CartoDB-kurs hos NTNU - Med datasett for omsetningsdata i Norge den siste måneden, og verktøy fra CartoDB i hendene ble det raskt etablert vakre og informative kart. CartoDB leverer markedets enkleste måte å lage og å […]
 • ministerbesøk
  Samferdselsministeren ble begeistret! - Kombinasjonen av tilgang til absolutt all oppdatert stedfestet informasjon i Norge, presentert på en lett forståelig måte til folk flest, er uslåelig. Dette var bakgrunnen for at Samferdselsminister Solvik-Olsen besøkte Norkart rett […]
 • Mathilde
  Mitt første møte med Norkart - Når man forteller at man studerer geomatikk, får man som regel et tomt og litt spørrende blikk som respons, med et oppfølgende; “Geomatikk, hva er det?”. Jeg har derfor vendt meg til […]
 • Featured image
  Tidstyver og søken etter gebyr-glipp - Matrikkelsynk og kart for å finne mulige huller i gebyrføring Dersom statusendringer ikke meldes inn som forventet kan det være lett å overse endringer i eiendoms- og bygningsmassen som skal resultere i […]
 • kart
  Workshop week - looking at Mapbox GL - In the last week before people start disappearing for the summer holidays, Norkart’s web development group spends a week focusing on exploring a specific subject. This year: Mapbox GL! The workshop week […]
 • Featured image
  Norkart Sommer – Et sikkert sommertegn - Årets studenter kommer fra NTNU og HiO, og er allerede godt i gang med sine prosjekter. Prosjektene for årets «Sommer Nordkart’ere» er ny intranettløsning, «Web Hub» (oversikt over all web tjenester og […]
 • Featured image
  NADAG - et offentlig prosjekt med suksess! - Norkart har hatt gleden av å ha innleide utviklere fra dag 1 i prosjektet og sett løsningen vokse frem til å bli produksjonsklar nå i sommer. Motivasjonen bak NADAG var observasjonen om at […]
 • Sandvika i Minecraft
  #hack4no - Åpne data og kodende kidz - #Hack4no et et såkalt hackathon der offentlige dataeiere stiller med kremen av sine åpne data, og sponser to døgn med konsentrert hacking (den samfunnsnyttige typen) hvor folk bruker dataene sammen med sine […]
 • Featured image
  Det finnes ikke piller for møkkete vann - Vann og avløpsetatene i norske kommuner har ansvaret for vårt viktigste næringsmiddel, nemlig vann. Det setter store krav til disse etatene. Lover og regler styrer hvordan vi sørger for at vannet forbrukeren mottar er av […]
 • Mapbox
  Besøk hos Mapbox - “øh, la meg gjenta det du sa: Dra til San Francisco for å besøke Mapbox? Ja, så klart!” Denne samtalen foregikk i Norkarts lokaler i Trondheim noen uker før påske. Det ble […]
 • Seminar Geomatikkdagene salen SortHvitt
  Muligheter med Open source - Vi på Norkart sitt Trondheimskontor er opptatt av gode løsninger, gode verktøy og kunnskap. Open source har blitt en teknologidriver innenfor fagområdet vårt og dermed prøver vi å følge med på hva […]
 • PlanetLabs
  "Game Changer" fra Planet Labs - Det var utrolig inspirerende å besøke Planet Labs for et par uker siden. Med kolleger fra Norkart møtte jeg Planet-teamet i deres lokaler i San Fransisco med Will Smith i spissen. Jeg fikk […]
 • Mapbox
  Mapbox revolusjonerer GIS - Da Mapbox startet opp i 2010 så de ESRI som leverte avansert enterprise GIS som krever mastergrad for å bli mestret i den ene enden av skalaen, og i den andre enden […]
 • Levanger
  Kjempesuksess med studentprosjekt for media - Hvorfor Norkart? Jeg gikk 3. klasse elektronikk ved NTNU og inn i mellom all elektronikken hadde jeg også lært litt programmering, noe som ga mersmak. Dette var fag jeg trivdes veldig godt […]
 • Featured image
  Norkart deler kunnskap - Kunnskap er Norkarts viktigste verdi. Alle medarbeidere er spesialister innenfor sine fagfelt. Derfor henger evnen til å bruke denne kunnskapen nøye sammen med evnen til å dele og kombinere kunnskap. For ingenting […]
 • Featured image
  Norkart lærer barna å programmere - Til sammen fant 17 barn i alderen 7–13 år veien til Norkarts første kodeklubb. Kodeklubben vil gi barna en introduksjon til hvordan man kan skape artige spill på datamaskinen gjennom programmering i […]