KOMTEK Vannmåleravlesning samler avlesninger for alle kommunens vannmålere på ett sted. Med løsningen får man en effektiv og god innsamling av avlesninger, slik at forbruksgebyrer for vann og avløp kan faktureres så riktig som mulig.

Avlesninger som er automatiserte og kommer inn via API, håndteres automatisk i løsningen – ellers hentes avlesninger direkte fra innbyggerne med SMS/SvarUt.

Med KOMTEK Vannmåleravlesning får kommunen god kontroll på vannmålerdata som kommer inn via API, i tillegg er vannmålerne koblet direkte opp mot eiendommer i KOMTEK. Eventuelle avvik vises slik at de kan følges opp. Løsningen kan også ta imot alarmer, og vise disse til saksbehandler i kommunen – slik at en til en hver tid kan ha et aktivt forhold til reelt vannforbruk, og tidlig få kontroll om noe uforutsett skulle skje.

Reelt vannforbruk kan også vises til innbygger i kommunens digitale servicetorg, MinEiendom. Dette forutsetter at kommunen har aktivert denne tjenesten i sin KOMTEK-løsning.