Gå til hovedinnhold

Norkarts sertifiserte FME-eksperter - og hva er egentlig FME?

Vi har noen av Norges fremste eksperter på FME
– Men hva betyr det egentlig?Norkart er stolte av å ha noen av Norges fremste eksperter på FME – eksperter som som kan bistå med å gjøre arbeidshverdagen din mye enklere! Norkart er GoldPartner med Safe Software som lager FME-programvaren, og har et av Norges fremste FME-miljø.


FME benyttes av en rekke store og små aktører – og eksempler på hvem som benytter seg av verktøyet i Norge er Miljødirektoratet, Aker BP, Kystverket, Statkraft, NGI, Skanska og Jernbaneverket. Norkart ble teknologipartner i 2007 og har vært forhandler av FME siden 2008.

Norkarts FME-eksperter kan blant annet hjelpe deg med:

  • å automatisere arbeidsprosesser og dataflyt
  • å utføre bestemte analyser for å gi bedre beslutningsgrunnlag – for eksempel befolkningsanalyser. Eksempler kan være hvor mange over 70 år har mer enn ti minutters kjøreavstand til nærmeste butikk, hvor mange barn i skolealder bor i bestemte områder og mye mer.
  • å vaske dine kundelister mot adresseregister
  • å innhente og sammenstille data fra ulike datakilder


Norkarts sertifiserte FME-eksperter, per januar 2022 er:
Fjern tidstyver

Med FME kan du få mer nytte av dine data og gjøre dem tilgjengelig for andre. FME håndterer alt fra stedfestede data til XML. Du kan koble sammen de ulike systemene du bruker, analysere dataene og skrive resultatene i det formatet du ønsker. FME kan både transformere og flytte data, og har støtte for nærmere 500 formater!

Det å automatisere arbeidsprosesser og fjerne tidstyver er nødvendig – og en selvfølge – i dagens samfunn, og ikke minst for å jobbe mer effektivt, slik at man kan bruke tid på det man egentlig har lyst til å gjøre. FME brukes i dag over hele verden og noen av deres egne kundehistorier kan du lese her.

Sitter du på mye data?

Har du mye data som ligger spredt rundt i kataloger, på disker eller i forskjellige systemer? Har du arbeidsoppgaver som utføres manuelt hver dag eller ukentlig?

Norkart kan ved bruk av FME  hjelpe deg med å sammenstille, verdiøke og automatisere dine data og arbeidsprosesser for bedre utnyttelse i din virksomhet. Vi ønsker å bistå og inkludere våre kunder og samarbeidspartnere i dette – samt gi opplæring, kundestøtte og holde workshops.


Delta på FME World Tour 2022
– 21.april på MESH Youngstorget
Norkart bistår med gratis FME i forbindelse med Covid-19Kunne du tenkt deg å lære mer om FME? Meld deg på FME World Tour – 21.april 2022 på MESH Youngstorget.Se FME World Tour siden her


Book gjerne også et digitalt møte med oss for å ta en prat om dine behov:Send epost

Kenneth Øyen-Eriksen

Teknisk seniorrådgiver og Produktsjef FME

Tlf. 988 90 381

ko@norkart.no

Hans Gunnar Steen

Dataarkitekt og FME Certified Professional

Tlf. 906 30 985

hanste@norkart.no