Gå til hovedinnhold

Trondheim Sommer – 2023

Norkart Sommer – Trondheim 2023Fra venstre: Markus, Jarl, og Andrine

I sommer hadde vi et team på tre sommerstudenter på Trondheimskontoret. Teamet besto av Jarl, Markus, og Andrine, som alle er studenter ved NTNU Trondheim. Jarl har en bachelorgrad i informatikk og skal gå videre på en master i informatikk nå til høsten. Markus har en bachelorgrad som dataingeniør, og skal over på master i datateknologi. Andrine begynner på siste året av den integrerte masteren sin i Datateknologi. Med hver sin spesialisering hadde de ulik erfaring og kunnskap å bidra med, noe som bidro til at de fungerte svært bra som team.

Arbeidshverdag

Arbeidsdagen startet med kaffe/te og en prat sammen i fellesarealene. Det var en fin måte å starte dagen på, og vi kunne diskutere hva vi ønsket at fokuset for i dag skulle være. Deretter satt vi i gang med arbeidsoppgavene våre. Teamet har sittet på teamrom sammen, noe som har vært veldig praktisk med tanke på å spørre hverandre spørsmål, diskutere, og for å føle samhold i teamet.

Litt før lunsj hver dag har teamet hatt stand-up møte, der vi forteller og viser hva vi har jobbet med, hva som har gått bra, og hvilke utfordringer vi har møtt på siden sist møte. Med på møtet var veilederne våre fra API-teamet i Trondheim. Det var supert å kunne demonstrere ny funksjonalitet for de, og å stille de spørsmål relatert til utvikling. API-teamet har veiledet oss gjennom hele sommeren, og vi har satt stor pris på hvor lav terskel det var for å stille spørsmål, og å bare ta en hyggelig prat. Derav har vi følt oss som en ordentlig del av utviklingsteamet, og fått et godt innblikk i hvordan det kan være å jobbe fast i Norkart.

Når det kom til lunsj var vi så heldige å ha en flott kantine å spise mat i, med gode varmretter, supper, og salat tilgjengelig hver dag. Lunsjen ble sponset, noe som også dekket kjøp av for eksempel baristakaffe og croissant til ettermiddagens jobbing. Etter lunsj har teamet pleid å ta et slag foosball, noe som har blitt fast tradisjon – og noe vi stadig prøvde å rekruttere flere spillere til på kontoret!


Andrine og Markus i dyp konsentrasjon på teamrommet

Andrine og Markus i dyp konsentrasjon på teamrommetLes mer om Norkart Sommer her

Sosialt

Så vel som at vi har hatt spennende oppgaver å jobbe med, har det sosiale vært viktig for oss gjennom sommeren. Teamet har jevnlig deltatt på aktiviteter sammen, som blant annet foosball-spilling, ukentlig bading og løpeturer, buldring, og deltakelse på terrengløp for bedriftsidretten.

I tillegg var vi i starten av sommeren med på Trondheimkontorets sommerfest, som var en kjempegøy begivenhet med blant annet felles frisbeegolf-turnering, og digg middag på marinen. Vi i sommerteamet har i det hele blitt en god gjeng, som gjerne ønsker å holde kontakten med hverandre videre etter sommerjobben også.


Andrine, Markus og Jarl klare for ny arbeidsdag i Norkart

Andrine, Markus og Jarl klare for ny arbeidsdag i NorkartOppgaver

Gjennom sommeren har vi fått bryne oss på flere ulike oppgaver, og har lært mye forskjellig av dem. Hovedfokuset, og vår første oppgave, var å lage en proof-of-concept-klient for å vise risiko- og sårbarhetsdata for eiendommer og bygninger, rettet mot forsikringsbransjen. Norkart sitter på mye data om for eksempel brann og redning, naturfarer, kulturminner, osv., som kan være relevant for hvordan en eiendom eller et bygg forsikres.

Sommerteamet startet med å undersøke hvilke data som fantes, og hvordan designet av en slik løsning kunne se ut. Dette innebar mye Figma-prototyping og sketching på papir, så vel som research og prating med ulike fagpersoner i Norkart for å finne ut hvilke data som var hensiktsmessig å vise. Denne oppgaven ga oss stor frihet i forhold til designvalg og utførelse, og vi i teamet syntes det var gøy og kreativt å jobbe på denne måten.

I løpet av de første 4 ukene ble vi ferdige med hovedprosjektet vårt. Deretter fikk vi prøve oss på flere små, ulike prosjekter av ulikt omfang. En av de var en klient for å utforske visning av vector tiles i kart, for å se etter gode alternativer til den nåværende løsningen som Norkart bruker.

Noe annet vi har jobbet med er en klient for å vise hvilke historiske ortofoto som finnes i ulike områder, et script for konvertering av gammel kode til å bruke det nye designsystemet til Norkart, en klient for å samle nyttige internressurser for ansatte, og forbedringer på en klient som viser hva som finnes i datavarehuset til Norkart.

Disse prosjektene har gitt oss kunnskaper om ulike teknologier og biblioteker, for eksempel alternative kartbiblioteker, så vel som oppsett av et API/backend for bruk med historisk ortofoto-klienten. Vi har fått utforske frontend-utvikling i React med Typescript, kartinteraksjon i Leaflet, WMS-kartlag og deres egenskaper, oppretting av nye biblioteker og modifisering av eksisterende, og C# programmering i ASP.NET.


Jarl i samtale om utvikling av prosjektet

Jarl i samtale om utvikling av prosjektetLes mer om Norkart Sommer her