Enkle grep for å effektivisere byggesaksbehandling i kommunen


I oktober holdt tidligere areal- og byggesakssjef for Karmøy kommune, Runar Lunde, et innlegg på Norkart Brukermøte Plan og Geodata. Der fortalte han hvilke gevinster kommunen har oppnådd ved å oppmuntre innbyggerne til å ta i bruk eByggesøk.


80 prosent av byggesøknadene Karmøy kommune mottok i 2021 var mangelfulle. I 2022 gikk prosentandelen av søknader med mangler ned til 30 prosent! Et resultat basert på Karmøy kommunes egen promotering og subsidiering av eByggesøk til sine innbyggere. Runar Lunde mener alle sparer på å bruke eByggesøk, da det blir færre mangelbrev, færre gebyrer og mindre tid som går med på å behandle søknader som i utgangspunktet kunne vært komplette ved levering.

Fikk du ikke med deg innlegget på Brukermøte Plan og Geodata, er det gode sjanser for å få det med seg på Byggesaksdagene. Har du spørsmål eller kommentarer rundt eByggesøk og digitale byggesøknadsløsninger, står vi på stand på årets Byggesaksdager på Gardermoen 

Se DIBK sin Byggnett-stratgi for fremtidens digitale byggesektor.

Norkart er den eneste tilbyderen av byggesøknadsløsninger for privatpersoner, og vi har jobbet tett med DiBK for å tilby en søkeportal som gjør hverdagen enklere for alle involverte parter – fra søker til saksbehandler.Flere komplette søknader med eByggesøk og eByggesøk Proff

En gjennomgang av søknadene som er sendt fra løsningene, samt tilbakemeldingene fra kommuner vi mottar data fra, viser at i underkant av 20 prosent av alle søknadene er mangelfulle. Årsaken til at dette tallet er betydelig lavere enn tidligere, er den innebygde sjekklisten som eByggesøk og eByggesøk Proff har, der innbygger eller ansvarlig søker får kontroll på alt som skal med i den konkrete søknaden før innsending.

Ønsker du å vite mer om eByggesøk og hvordan dette bidrar til å øke kvaliteten på byggesøknadene i din kommune? Fyll inn skjemaet under, og vi sender deg informasjon om eByggesøk og innen informasjon som gjør arbeidet ditt som byggesaksbehandler mer effektivt.