Gå til hovedinnhold

Trondheim Sommer – 2022

Norkart Sommer – Trondheim 2022Hvordan ser eiendommen og områdene rundt ut når nybygget settes inn på tomten? Og hvordan kan man enklere dele og kommunisere planutvikling med kommune, utbygger og andre relevante parter i tidlig fase av et byggeprosjekt?

I år hadde vi åtte flinke sommerstudenter på Trondheimskontoret, som ble delt inn i prosjektgruppene Team 3DByggesak og Team ePlanHub.

 

Fra venstre: Mia, Karen, Sabine, Christian, Lukas, Johannes og Andrine (Mathias var ikke tilstede da bildet ble tatt).Les mer om Norkart Sommer her

Arbeidshverdagen vår

Hvert team startet dagen med et stand-up-møte. På stand-up hadde teammedlemmene muligheten til å spørre om hjelp dersom vi satt fast på en arbeidsoppgave. I tillegg fikk vi oppdatert de andre på teamet om hva vi jobbet med, og eventuelle nye ting som burde legges til i issue-boardet, der «to-do’s» ble samlet. Under møtet fikk vi også innspill fra forretningsutvikler Jan Erik Domaas og API-teamet i Trondheim om hva som burde prioriteres, og om teamets arbeid pekte i riktig retning. Resten av dagen satt teamene på hvert sitt teamrom, der hver pult var utstyrt med to skjermer. Å sitte samlet gjorde det lett å samarbeide innad i teamet og ha en lett kommunikasjonsflyt.Fra venstre: Andrine, Karen, Sabine og Johannes


Team 3DByggesak

Teamet bestod av Andrine og Sabine som begge studerer datateknologi, Karen som studerer informatikk og Johannes som studerer ingeniørvitenskap og IKT. Gjennom sommeren utviklet teamet en løsning for å visualisere .KMZ og .IFC byggesaksfiler i kart, som bygger på et produkt utviklet av tidligere sommerstudenter, Solskygge3D.

Løsningen legger til rette for at brukere kan laste opp en 3D-modell og få den visualisert i et hyperrealistisk miljø som kan distribueres. I kartet, der modellen vises, kan brukeren se hvordan solforholdene på tomten blir med nybygget, senke veggene på bygget for å se innsiden, slette bygg i kartet, vise eiendomsgrenser, foreta solskygge-analyse, og få timelapse av solforholdene på ulike dager. De kan plassere seg i nybygget og sjekke solforholdene på nyveranden. I tillegg kan brukeren dele dette med hjelp av en delingslenke, da kan for eksempel en nabo sjekke hvordan et nybygg påvirker solforholdene på deres eiendom.Dette har vi lært

Gjennom prosjektet har vi fått bryne oss på mye ny teknologi. Konseptet monorepo, alt i et repository, var nytt for oss. Gjennom sommeren så vi hvor nyttig det var siden gjenbruk av kode var lettere, noe som gjorde at vi slapp å bruke tid på å sette opp ting som Norkart allerede hadde fått til å fungere. Vi fikk testet Microsoft Azure, utvikle ferdighetene våre i Typescript og lære oss C# og Cesium. Vi fikk være med på å lage en applikasjon fra start til den var klar til å bli testet i produksjon, der vi har fått jobbet tett sammen med en forretningsutvikler for å gjøre hans visjon til en realitet.Team ePlanHub

På team ePlanHub har vi Christian og Mathias som studerer datateknologi, og Lukas og Mia som studerer informatikk. Teamets oppgave var å utvikle en klient for digital planutvikling. Hovedfunksjonalitetene gikk ut på at det skulle være enkelt å kommunisere med kommunen, utbygger og andre relevante parter tidlig i prosessen, ha oversikt over gjeldende planer for området, gjøre en analyse av området samt planlegge et oppstartsmøte med kommunen. Helt på tampen fikk vi også implementert integrasjon med ePlanvarsel på e-Torg slik at brukeren enkelt kan gå videre dit med ferdig utfylte data i bestillingen. Vi er de første innad i Norkart som har tatt i bruk shopsessions på e-Torg. Produktet vi har utviklet er første del av et større prosjekt som skal videreutvikles av Norkart i tiden fremover.


e-Torg


Dette har vi lært

I team ePlanHub har vi som det andre teamet fått nye erfaringer med monorepo og utviklet ferdighetene våre i Typescript og C#. Vi har ivret frampå med nye teknologier for Norkart og prøvd oss på både Cosmos DB, Azure Functions, SignalR og GraphQL. Det har også vært spennende å jobbe med utrulling til Azure, med ressurser man vanligvis ikke har tilgang til som student. WMS lag har også vært noe som har vært helt nytt for flere i teamet. Det har vært interessant å jobbe med oppbyggingen av URL-ene for å få det riktige kartlaget med de riktige rammene. Selv om vi fikk en Figma med et tenkt design og oppsett av klienten, har vi hatt veldig frie tøyler og selv prøvd oss fram og funnet ut et design som funker bra. Med et godt grunnlag i monorepoet har vi bygget opp en fullstack nettside som knytter sammen flere av Norkarts tjenester. I tillegg har vi også dyppet tærne i applikasjoner Norkart allerede har produsert og endret dem til de passet sammen med vårt produkt. Det var lærerikt å ikke bare få innblikk i hvordan de hadde utviklet applikasjoner som ligger på markedet, men også videreutvikle dem og integrere dem inn i ePlanHub.Sommer Trondheim

Spillkveld og pizza på kontoret.


Sosialt

Til tross for å ha blitt plassert på to ulike team har vi hatt mye overlapp sosialt på kontoret. Lunsjen har blitt nytt sammen under meningsfulle samtaler om koriandergenet, smågodtnasking, og tyske cruiseskip. Kantina på Pirsenteret er av ypperste kvalitet, og hver dag kunne vi velge mellom dagens varmrett, dagens suppe, og et stort sortiment av «plukk selv»-retter. Hver fredag i lunsjen har de tøffeste vikingene på kontoret badet i Trondheimsfjorden som ligger like ved kontoret.

Ofte etter lunsjen ble håndleddene klargjort for en heftig programmeringsøkt med et slag fussball og hjernene trimmet med en runde “Mitt skip er lastet med». Vi fikk også sneket inn en spillkveld etter jobb, der konkurranseinstinktet ble satt på prøve av både digitale og analoge spill.

Avslutningsvis vil vi takke for en fantastisk sommer her hos Norkart! Det har vært en givende sommerjobb som kan anbefales på det sterkeste.

Les mer om Norkart Sommer her