Arendalsuka – Digitaliseringens dansegulv?

Av: Alexander Salveson Nossum
Bilder: Cathrine Stien, Digin
Leder digitalisering og innovasjon – Norkart Datavarehus


Mange tenker på Arendalsuka som politikk, NRK-debatter, valgkamp. Men dette er langt unna hva Arendalsuka har blitt til de siste årene. I år var Norkart og KartAI-prosjektet med på Digin sin båt “S/S Solrik” hvor IT-miljøet på Agder inviterte til samtaler, debatter, presentasjoner knyttet til digitalisering og teknologi.

Norkart arrangerte hele tre panelsamtaler mandag, tirsdag samt var invitert i flere andre panel. Fellesnevneren for panelene var geografisk IT; For er Norge verdensledende på det geografiske økosystemet? Kan Ai og flyfoto overvåke strandsonen? Vil offentlig-privat datadeling påvirke konsekvenser av naturkatastrofer?
Norkart med Digin på Arendalsuka 2022

Debatt på Arendalsuka