FME World Tour 2022

«FME kan gjøre det – jeg tar meg en vaffel!»21. april avholdt Norkart for åttende gang FME World Tour, i samarbeid med det Canada-baserte softwareselskapet Safe Software. FME World Tour er en årlig serie arrangementer som arrangeres over hele verden i regi av FME-sertifiserte brukere. Målet er at fagmiljøer, kunder og brukere skal kunne møtes for å lære mer, inspireres og løse store og små utfordringer man kan støte på når man jobber med avanserte data.

Vi møttes til frokost på MESH Youngstorget for en hel dag fylt med FME i form av innlegg og demoer fra eksterne og interne foredragsholdere, konkurranser, frokost og hyggelig samvær. Kenneth Øyen-Eriksen

Kenneth Øyen-Eriksen, Produktsjef for FME i Norkart åpner arrangementet på MESH.

Hva er FME?

FME står for «Feature Manipulation Engine», og er et smartverktøy (ETL verktøy) som brukes til å integrere og konvertere forskjellige data til de formatene som trengs – uten at man trenger å forholde seg til koding eller annet manuelt oppsett. Dette gir en automatisert arbeidsflyt, det blir enklere å koble riktig data sammen og man kan enklere jobbe sammen via sikker datadeling.

Norkart har i dag Norges største FME-miljø, og Kenneth Øyen-Eriksen i Norkart er produktsjef for FME og primus motor for FME World Tour 2022, sammen med teamet sitt.

Popcorn og presentasjoner

– Det var godt oppmøte fra både kommune, stat og næringsliv, og det ble servert presentasjoner fra øverste hylle, med blant annet Tale Eirum – senior GIS-ingeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Ida Pavicic – prosjekt- og prosesseringsingeniør i Blom Norway AS. Å arrangere årets World Tour på MESH bidro til en avslappende atmosfære, og deltagerne fikk påfyll av kunnskap og kunne dele egne erfaringer, forteller Kenneth.

– Som Norges største FME miljø er det viktig at vi leverer det eksisterende og nye kunder har behov for, samt sikre trygg opplæring og synliggjøre mulighetene og effekten FME har i hverdagen til alle som jobber med data, fortsetter Øyen-Eriksen.

Videre aktiviteter i år

– Selv om årets FME World Tour nå er over for vår del, ligger vi ikke på latsiden når det kommer til kunnskap- og erfaringsdeling, sier Kenneth. – Norkarts FME-team planlegger både webinarer og workshops, i tiden som kommer fremover. – Vi skal i tillegg være tilstede på FME User Conference i Vancouver i august også, og har du lyst til å ta turen, gi oss en lyd, avslutter Øyen-Eriksen.Les mer om FME fra Norkart her Send oss en e-post

Kenneth Øyen-Eriksen

Kenneth Øyen-Eriksen, produktsjef for FME i Norkart, åpner årets arrangement på MESH.

Hva er FME?

FME står for «Feature Manipulation Engine», og er et smartverktøy (ETL verktøy) som brukes til å integrere og konvertere forskjellige data til de formatene som trengs – uten at man trenger å forholde seg til koding eller annet manuelt oppsett. Dette gir en automatisert arbeidsflyt, det blir enklere å koble riktig data sammen og man kan enklere jobbe sammen via sikker datadeling.

Norkart har i dag Norges største FME-miljø, og Kenneth Øyen- Eriksen i Norkart er produktsjef for FME og primus motor for FME World Tour 2022, sammen med teamet sitt.

Popcorn og presentasjoner

– Det var godt oppmøte fra både kommune, stat og næringsliv, og det ble servert presentasjoner fra øverste hylle, med blant annet Tale Eirum – senior GIS-ingeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Ida Pavicic – prosjekt- og prosesseringsingeniør i Blom Norway AS. Å arrangere årets World Tour på MESH bidro til en avslappende atmosfære, og deltagerne fikk påfyll av kunnskap og kunne dele egne erfaringer, forteller Kenneth Øyen-Eriksen, Produktsjef for FME i Norkart.

– Som Norges største FME miljø er det viktig at vi leverer det eksisterende og nye kunder har behov for, samt sikre trygg opplæring og synliggjøre mulighetene og effekten FME har i hverdagen til alle som jobber med data, sier Øyen-Eriksen.

Videre aktiviteter i år

– Selv om årets FME World Tour nå er over for vår del, ligger vi ikke på latsiden når det kommer til kunnskap- og erfaringsdeling, sier Kenneth. – Norkarts FME-team planlegger både webinarer og workshops, i tiden som kommer fremover. – Vi skal i tillegg være tilstede på FME User Conference i Vancouver i august også, og har du lyst til å ta turen, gi oss en lyd, avslutter Øyen-Eriksen.
Sigbjørn Tillerli Herstad

Norkarts FME-guru, Sigbjørn Tillerli Herstad, med egenprodusert FME-merch.