Lund+Slaatto Arkitekter om e-Torg

Lund+Slaatto Arkitekter om e-Torg


Arkitekt og daglig leder, Espen Pedersen i Lund+Slatto Arkitekter, forteller hvordan e-Torg forenkler arbeidshverdagen deres. Arkitektene sparer mye tid på å kjøpe 3D-modeller og annen kartdata de kan bruke i sine fagverktøy – og de kan alltid jobbe med oppdaterte kartdata.


e-Torg er en nettbutikk for geografisk data som brukes av mange arkitekter i Norge. Her kan de laste ned oppdaterte 3D-modeller og kartdata, som integreres i arkitektenes fagverktøy.

Espen Pedersen kan fortelle at før e-Torg kunne en arkitekt bruke kanskje en uke på å tegne underlagsmodellen selv fra kart, scanne og legge inn flyfoto som sjeldent stemte overens. De opplevde at det fungerte til en viss grad før, men synes det var fantastisk da de mottok de første 3D-modellene fra Norkart.

Alltid oppdaterte kartdata

Før opplevde arkitektene at de ofte satt på gamle og utdaterte kartdata – andre karttjenester kunne ikke alltid levere oppdaterte bygningsvolum. Med kartdata fra e-Torg kunne de være sikre på at de jobbet med de siste tilgjengelige dataene i sine prosjekter.


– Det har vært et fantastisk verktøy for oss. Vi kan sitte i første møte med en byggherre, laste ned en 3D-modell, gå rett inn og begynne å diskutere – helt presist – fra dag en.
Ekstremt tidsbesparende.


Se hele intervjuet med Lund+Slaatto Arkitekter her:Se hva e-Torg kan tilby deg som arkitekt:
3D-modell fra e-Torg