Gå til hovedinnhold

Trondheim Sommer - 2021

Sommerblogg fra Norkarts internship studenter

Trondheim 2021Norkart Sommer er et internship program – hvor 12–15 dyktige studenter blir valgt av en solid søkerbunke med dyktige unge tech-spirer. En del av jobben deres er å formidle arbeidshverdagen og dele informasjon om prosjektene de jobber med her hos oss.

Her har vi bedt Trondheims-gjengen om å gi oss et lite innblikk i hva de er opptatt av, og hvordan sommerjobb-hverdagen er i Norkart.

Fra venstre: Lotta Linn, Sigmund, Brynjar, Lukas og Even

Her er teamet

Vi er sommerstudentteamet på Trondheimskontoret, fra NTNU Trondheim. Brynjar på Nanoteknologi, Even på Datateknologi, Lotta-Linn på Master i Industriell Design, Lukas på Informatikk og Sigmund på Ingeniørvitenskap og IKT.Les mer om Norkart Sommer her


Eiendomsinformasjon for boligkjøpere

Vår oppgave i sommer var arbeid med en ny tjeneste for de som er på boligjakt. Norkart sitter på mye nyttig data og tjenester som kan være nyttig å se på når man vurdere å kjøpe en bolig. Målet for prosjektet var å samle disse dataene og tjenestene på en nettside, slik at de er enkelt tilgjengelig for enhver som er på boligjakt.

Tjenesten Boliginnsyn, skal inneholde 4 tjenester for boligkjøper.

  • Solforhold – 3D-visualisering av solforholdene eiendommen. Her kan man se hvor solen er til ulike tider, og hvordan terreng og bygninger kaster skygge.
  • Nabolaget –Statistikk og informasjon om menneskene og tjenester i nabolaget.
  • Områdeinformasjon – En mer teknisk analyse av området. Kan f.eks. si noe om grunnforholdene, støy og flomsoner.
  • Utbyggingsmuligheter – Kan si noe om muligheter og potensiale for utbygging på eiendommen.Arbeidshverdagen

Den første arbeidsuka vår hadde vi hjemmekontor og jobbet sammen på Teams, deretter var vi samlet på Trondheimskontoret.

På kontoret fikk vi tildelt et teamrom hvor vi hadde våre egne kontorplasser, med gode muligheter til å kunne jobbe tett sammen siden vi satt samlet. Hver dag hadde vi stand-up meetings hvor vi gikk gjennom hva vi gjorde dagen før, hva vi skulle gjøre den dagen og eventuelle utfordringer eller forslag. Dette møtet har gjennomførte vi sammen med hele Trondheimsteamet, og vi fikk gode innspill og svar på det vi lurte på underveis gjennom hele prosjektet.

I lunsjpausene fikk vi forsyne oss av et godt utvalg av varmretter, salater og smoothie fra Pirsenterets kantine. Vi hadde mye fint vær og da ble lunsjen nytt ved vannkanten, gjerne med en liten svømmetur til slutt.

Det vi har lært

Noe vi likte godt med sommerens prosjekt er at det var et relativt sammensatt produkt med mange varierte oppgaver og utfordringer. 

Et viktig mål var at nettsiden måtte være både attraktiv og enkel å bruke for hvem som helst. Her var det gull verdt å ha med en egen UX-designer. Vi lærte mye om digital brukertesting og brukervennlighet i et produkt rettet mot forbruker. 

En viktig del av arbeidet handlet om å hente ut informasjon fra Norkart sine APIer. Her lærte vi mye om uthenting, behandling og visualisering av geografisk informasjon. 

I tillegg til det visuelle måtte vi ha en backend for blant annet betaling og brukerhåndtering. Her måtte vi sette oss inn i både ny teknologi og nytt programmeringsspråk. Det var en smule tidkrevende, men veldig kjekt og lærerikt. 

Med det sier vi takk for oss etter en spennende og lærerik sommer hos Norkart! 
Les mer om Norkart Sommer her