Gå til hovedinnhold

Norkart Sommer 2019

Innovasjon, nyskapning og litt galskap – gjennom Norkart Sommer

sommerstudenter veiledere

Hver sommer er vi så heldige å få invitere inn studenter fra universitetene til å leke med ulike prosjekter. Våre sommeransatte får en unik mulighet til å sette kunnskap og nysgjerrighet ut i praksis med hjelp av tett veiledning og oppfølging, men også med stor grad av frihet og ansvar. Norge har ett av verdens beste geografiske datagrunnlag, og her i Norkart har vi landets mest komplette datavarehus. Så mye data gir uendelig med muligheter for nysgjerrige teknologer – Hvilken informasjon gjemmer seg i dataene og hvordan kan den skape verdi for deg, meg og samfunnet vårt?

Sommerprosjektene 2019


Sommerens tre prosjekter har dykket ned i temaene AR – Augumentet Reality, AI – Artificial Intelligens og IoT – Internet of Things. Alle nyttige for samfunnet på hver sin måte. Et team trente opp en  datamaskin til å klare gjenkjenne dyrket korn. AR team har laget en fin demo-løsning for hvordan du i fremtiden enkelt kan designe og sende byggesøknad via mobilen. Og sist – men absolutt ikke minst – et team har hjulpet oss med å gjøre vannmålerne til kundene våre litt smartere.

Studentene kommer i år fra NTNU med spesialisering innen informatikk AI, I&IKT Geomatikk og Ind. Design. De er fordelt på tre ulike prosjekter og har sittet på kontorene vårt i Sandvika og Trondheim. Du kan lese mer om prosjektene under.

Team IoT


Fra venstre Sondre Martin Bakke, Lars Martin Aders og Mathilde Ruth

Sondre Martin Bakke, NTNU 3. klasse, I&IKT Produksjonsledelse
Lars Martin Aders, NTNU 4. klasse, informatikk
Mathilde Ruth, NTNU 3. klasse, I&IKT Produksjonsledelse

Team AI


AI sommer19

Bjørn Magnus Valberg Iversen , NTNU 4. klasse, Data
Erling Ljunggren , NTNU 4. klasse, Data
Arild Dalsgård , NTNU 4. klasse, Data

Team AR


byggAR

Eline Håkonsen, NTNU 3. klasse, Ind.Design
Øyvind Håbrekke , NTNU 3. klasse, I&IKT Geomatikk
(veileder Jan-Erik Vinje, Norkart)
Herman Villanger , NTNU 4. klasse, I&IKT Geomatikk
Erling Wisløff , NTNU 4. klasse, informatikk AI

sommerstudenter

Nå kan du sende din søknad om sommerjobb 2020 hos Norkart!
Vi ser etter deg som ønsker deg en utfordring, og som har et brennende engasjement for teknologi, enten backend, frontend , UX – eller alt sammen!

Ønsker du å vite mer om sommerjobb i Norkart? Ta kontakt med oss!

Hilde Ødeby

HR-leder Teknologi

Tlf. 917 86 131

hilde.odeby@norkart.no