Gå til hovedinnhold

Norkart Sommer: Oppsummering fra Sandvika

Vi kom oss gjennom en presentasjon uten for mange demospøkelser. Litt feil oppløsning på skjermen, men vi var godt fornøyd med å kunne vise frem resultatet av arbeidet vårt.

Resultatet av disse 6 ukene er en webapplikasjon som tar inn forskjellig forskjellige lag fra en database og visualiserer disse. Man kan markere et område der maskinlæringsmodellen har vært unøyaktig.  Koordinatene for det markerte området sendes inn til et API, som da produserer nye datasett som modellen kan trene på. En slik prosess vil føre til at modellen bare blir bedre og bedre, og plutselig kan vi sitte igjen med en modell som detekterer bygninger enda bedre enn et menneskeøye greier, mye raskere. Vi har også implementert en enkel kantopprettingsalgoritme og støyreduksjon. I applikasjonen er det også en kvalitetsoversikt så man enkelt kan se hvor modellen har gjort det bra og dårlig.

Det er merkbart at vi har lært mye denne sommeren for de siste ukene har nye funksjoner gått mye fortere å implementere enn tidligere. I løpet av de siste ukene så har vi gjort siste innspurt for å ha et produkt, uten altfor mange bugs. Vi har fylt opp tavlen med oversikt over funksjonalitet som må fikses eller endres og det meste har vi kunnet sjekket av.

I løpet av denne sommeren så har jeg lært utrolig mye av å jobbe i et tverrfaglig team. Det er uten tvil bra vi har hatt en interaksjonsdesigner i gruppa. Både for å ha en som lidenskapelig bryr seg om å ha de riktige fargekombinasjonene og sørger for en god brukeropplevelse. Det har også vært deilig å alltid ha noen å spørre om hjelp når man står fast. Ofte ser man seg blind på sin egen kode og det kan være vanskelig å finne en god løsning. Jeg sitter igjen med mye mer erfaring og har lært utrolig mye av denne sommeren.

I tillegg har det vært morsomt å bli kjent med Norkart. Vi har blitt kjent med mange morsomme og hjelpsomme mennesker, og hatt stor fleksibilitet til å hva vi har lyst til å jobbe med og fokusere på. Alt i alt har det vært en super sommer, og det er litt vemodig at den nå er over.

Vi vil allerede nå ønske neste års sommerstudenter lykke til, er vil det bli konkurranse om plassene ;)

Varme hilsener fra sommerstudentene hos Norkart Sandvika!