Gå til hovedinnhold

Norkart Sommer: Sommerjobb med MapAid


Den første uken begynte med presentasjon av oppgaven vi skulle jobbe med og vi brukte mye tid på å sette oss inn bakgrunnen for oppgaven. I tillegg lærte vi oss React js, hvordan bruke leaflet og undersøkte selve brukersekvensen. I løpet av første uken kom vi fram til konseptet MapAid, som skal gjøre det raskere å trene en modell til å automatisk gjenkjenne bygninger. Dette gjøres ved å sende flyfoto til en modell som returnerer et resultat der den markerer bygninger. Dette resultatet kan sammenlignes med en fasit for å sjekke hvor godt modellen fungerer.

Målet er at MapAid skal gi en oversikt over hvor bra modellen har gjort det, samt gjøre det mulig å markere områder med mye feil. Deretter kan MapAid sende disse områdene tilbake til modellen slik at modellen får trent mer på det den sliter med. Dersom modellen blir god nok, er tanken at man kan laste opp data til eksterne systemer, slik som OpenStreetMap. Da vil man kunne kartlegge deler av verden som ikke er kartlagt enda, noe som vil gå mye raskere enn manuell kartlegging.

Vi hadde store ambisjoner i starten av prosjektet, og kom fram til flere funksjoner vi ville inkludere i MapAid. Nå som vi sitter i uke fire har vi lært at små ting kan ta lang tid, og at tiden går veldig fort. Vi har mye å jobbe med de siste to ukene for å få på plass alt vi vil at MapAid skal inneholde.

I løpet av de siste ukene har jeg lært hvordan man jobber alene som designer på et team med andre som ikke har samme bakgrunn. Jeg har også lært masse fra gruppa mi om hvordan man koder i React js og hvordan man setter opp et kodeprosjekt. Dette var helt nytt for meg, men heldigvis har jeg flinke folk på teamet, samt en flink veileder, som alle har mye kodeerfaring fra før. Jeg har derfor fått mye erfaring med å planlegge, jobbe med og fullføre et prosjekt sammen med andre.

Dessuten har Norkart tatt oss veldig godt i mot og vi har fått være med på alt fra sommerfest og foosball-turnering til tech-timer og nettverkskvelder. Været denne sommeren har slått alle rekorder, og da er det fantastisk at SosiKom har innført badelunsj på Kadettangen. De siste ukene i Norkart-sommer er derfor bare å glede seg til!