Gå til hovedinnhold

Norkart Sommer: Prosjekt Dekningskart

Så først, hvem er dette dreamteamet? Vi er et ganske så tverrfaglig team bestående av to geomatikere, Kari og Lars, samt UX designer Susanne og Oddrún som studerer kommunikasjonsteknologi. Mens Lars ble satt på et annet prosjekt (stay tuned for ny bloggpost!) fikk resten av gjengen prøve seg på å utvikle en kartløsning i en web-klient.

Vår oppgave var lage et dekningskart, altså å visualisere dekning i ulike områder på et kart. Med denne oppgaven fikk vi prøve oss på verktøyene React og Leaflet i en herlig kombinasjon. Flere av verktøyene vi brukte var ikke akkurat kjent for alle i teamet. Heldigvis var sommerteamet lærevillige og de ansatte i Norkart hjelpevillige! Dette var en super anledning for oss å få prøve oss på nye teknologier.

På litt over to uker har vi utviklet en klient med oversikt over dekningsgrad visualisert på et interaktivt kart. I klienten kan man velge mellom 2G, 3G og 4G ved å hente ut gjeldende WMS lag fra geoserveren. Videre for å filtrere leverandører blir det sendt CQL forespørsler fra applikasjonen til geoserveren. I tillegg har tjenesten vår andre stilige egenskaper som en søkefunksjon, legends og valg av bakgrunnskart. Med det var sommerens første prosjekt ferdig. Nå gleder vi oss til å høre mer om neste prosjekt som Norkart har på lur til oss!