Aktuelt

Enklere planvarsling med ePlanvarsel

Skrevet av Jeanette Fagerli-Quaino | 24.jan.2022 07:00:03


Med ePlanvarsel går planvarsling ved planoppstart raskere, du får kontroll på varslingsprosessen, i tillegg sparer du miljøet.  

Norkart har utviklet digital planvarsling for deg som jobber med arealplaner for kunder innen plan – og byggeprosesser-, og offentlig forvaltning. Digitalisering av varslingsprosessen gir store besparelser i bruk av tid og penger spart i budsjettet ved at du ikke trenger å sende brev til alle berørte parter.  Det sikrer også bedre medvirkningsprosesser for berørte parter.
 
En planprosess involverer mange aktører, og med ePlanvarsel sikrer det at alle berørte parter blir varslet, alle får riktig informasjon, og alle gis mulighet til å komme med innspill og de samles på et sted. I vår løsning er det samme pris uansett størrelsen på planomrisset du velger.
 

Kom i gang med digital planvarsling

Vil du komme i gang med ePlanvarsel? Les om hvordan du kan jobbe enklere og digitalt med planvarslingsprosessen.

ePlanvarsel gir deg:

  • Fast pris uansett område
  • Få og enkle valg
  • Direkte utfylling i nettleser
  • Gode veiledningstekster
  • Planområdet som skal varsles oppgis via fil (sosi-format)

Planomriss med ePlanvarsel

Digitalisere plan- og byggeprosesser

Årlig lages det 1200 reguleringsplaner av offentlige og private aktører, som krever varsling av berørte parter ved planoppstart. Digitalisering av offentlig sektor handler om å bruke teknologi for å tilby bedre tjenester og en enklere hverdag til innbyggere, næringsliv og frivillig sektor, i tillegg til at de er effektive og pålitelige.

Regjeringen offentliggjorde i 2019 sin digitaliseringsstrategi som har som mål å legge til rette for produktivitetsøkning i samfunnet ved å digitalisere prosesser, og legger grunnlaget for digitaliseringsarbeidet frem mot 2025. I januar offentliggjorde regjeringen et nytt digitaliseringsrundskriv, som blant annet gjelder for forvaltningsbedrifter, og er en sammenstilling av pålegg og anbefalinger om digitalisering i offentlig sektor.

Les mer om digitaliseringsrundskrivet.