Aktuelt

Bærekraftskrav i kommunale planer og beslutninger

Skrevet av Gry Hege Thorslund | 16.des.2021 11:39:40

Bærekraftskrav i kommunale planer og beslutninger


Ifølge nasjonale myndigheter skal bærekraftsmålene legges til grunn for alle kommunale planer og beslutninger. Kommunene pålegges dermed et ansvar på veien mot å nå målene. Hvordan benyttes egentlig nærmiljøet av beboerne? Og hvordan kan vi planlegge godt og strategisk for å møte morgendagens utfordringer?


I dagens byer og tettsteder skjer det stadig endringer. Om man ser på regionen som en helhet er ofte ikke veinett, bebyggelse og offentlige bygg like praktisk eller strategisk plassert i dag som de var for ti-tyve år siden. Med befolkningsvekst og trafikale endringer må kommunene også møte infrastrukturelle utfordringer som vil fungere også langt inn i fremtiden.

Arbeidet med bærekraftig by- og stedsutvikling avhenger av et godt datagrunnlag og gode geografiske analyser.​



For å kunne nå de globale bærekraftsmålene er vi avhengige av å ta grep i regioner, kommuner og byer. Geografisk informasjon er med på å vise oss hvor sosiale, økonomiske og miljørelaterte problemer oppstår. 75% av verdens klimagassutslipp kommer fra byene, og når vi finner ut hvorfor, kan man sette inn nødvendige tiltak på riktig plass for å oppnå ønskede resultater på veien mot å nå målene.

Norkart bidrar til å administrere leveranse av kommunaltekniske tjenester hos norske kommuner, samt styrke dialogen mellom innbyggerne og kommunen. Løsningen “KOMTEK” inneholder blant annet støtte for vann og avløp, renovasjon, brannforebygging, gebyrberegning og eiendomsskatt. Norkart hjelper med målsetting, teknologi og rådgivning, mens kommunen selv driver prosjektet i mål.



Vil du vite mer? Les mer om våre løsninger og tjenester her:



Jan Erik Alfstad

Konsulent

Tlf. 917 89 732

jan.alfstad@norkart.no

Julia Olsson

Prosjektleder

Tlf. 916 39 197

julia.olsson@norkart.no