Vannmåleravlesning - digitalt og enkelt
Det er igjen tid for avlesning av vannmålere mange steder i landet – og minner om at Norkart har digitalisert utsendelsen av vannmåler avlesningskort. Finn ut mer her!
Denne forfatteren har ikke skrevet sin biografiI mellomtiden kan vi si at vi er stolte over Annett bidrag 38 av oppføringer.
Det er igjen tid for avlesning av vannmålere mange steder i landet – og minner om at Norkart har digitalisert utsendelsen av vannmåler avlesningskort. Finn ut mer her!
Mer og mer av den daglige registreringen av ulike kartdata er i dag automatisert. Fordelen med et komplett system for geografisk informasjon er mange. Du sparer både tid, miljø og penger. Les hvordan Hedmarken Kart har tatt i bruk GISLINE
Norkart har denne våren inngått et nytt og spennende samarbeid med TEKNA. TEKNA er en anerkjent kursarrangør, og holder årlig over 200 kurs for sine 88 000 medlemmer og andre. Norkart besitter høy fagkompetanse blant våre ansatte, og flere av våre kurs er blitt attraktive – også utenom våre egne kunder. TEKNA står som kursorganisator, og Norkart bidrar med foredragsholder og innhold av kursene.
Klimaendringer, naturkatastrofer og pandemier har ført til at det er økt fokus på et godt planarbeid. Hvor er det hensiktsmessig å tilrettelegge for nye knutepunkter, bygge ut nye boligfelt for barnefamilier eller eldre? En GIS-analyse vil kunne gi gode svar på dette, og er et viktig verktøy i arbeidet for en mer bærekraftig fremtid.
1. mai forenkles reglene slik at det blir enklere og billigere å bygge terrasse eller tilbygg uten å måtte søke. eByggesøk veileder deg i byggeprosessen – også på om det du ønsker å bygge er søknadspliktig eller ikke. Prøv vår veileder på eByggeøk.no
Norkart har lansert flere søknadsfunksjoner i den digitale byggesøknadsløsningen – eByggesøk – og forenkler byggesøknadsjobben for privatpersoner.
Nå kan profesjonelle aktører nå sende søknader både med og uten ansvarsrett – eByggesøk
Nå kan du søke om arbeidstilsynets samtykke direkte i Norkarts digitale byggesøknadsløsning – eByggesøk
Vi er stolte av at 12 kommuner på Hedmarken valgte Norkart som leverandør av Geografisk Informasjons System (GIS-system) for kommunale forvaltningsoppgaver.
Få oversikt over potensialet i din eiendomsportefølje. Norkarts Datavarehus har en unik fagkunnskap på eiendom, plan, 3D, demografi, sensor og kartdata. Bestill din eiendomsanalyse her!
Visste du at det kun er ca 70% av vannet som hentes opp fra vannkildene til kommunene som når ut til forbruker. Et viktig spørsmål er derfor – hvor blir det av de resterende 30%? – og hva kan vi gjøre for å redusere dette?
På boligjakt – og lurer på om det er gode solforhold? Nå kan du enkelt sjekke solforholdene ved å søke på adressen. Norkarts nyeste tjeneste på eTorg.no leverer nøyaktige solforhold gjennom hele døgnet. Du kan følge solas bane over huset, og når den går bak taket til naboen – eller får du se solnedgangen fra terrassen?
Endelig kan saksbehandler og innbyggere få enkel tilgang til informasjonen de trenger for å gjøre planprosessen enklere. Nye arealplaner.no gjøre alle parter mer selvbetjente, slik at kan vi korte ned den totale saksbehandlingstiden.
arealplaner.no er et helt nytt skybasert produkt fra Norkart – en ny løsning for forvaltning og innsyn i plandata.
Nye Oppmålingsforretning Felt vil gjøre det enklere for deg som er forretningsfører. Norkart utvikler en ny felt-løsning for oppmålingsforretning som blir klar til vårens målesesong.
Ta grep før flommen kommer. En overvannsanalyse kan gi svar på hvor vannet renner og hvor det samler seg ved store nedbørsmengder. Denne analysen kan vise seg å være svært lønnsom og nyttig – slik at det kan settes inn tiltak på riktig sted for å unngå oversvømmelser.
Visste du at hele 1.5 Millioner bygninger i Norge mangler areal-data. Å baserer du dine beslutninger på dette kan være risikabelt. Ved hjelpe av maskinlæring på 3D-data kan innhente arealinformasjon på bygningsarealer der matrikkelen ikke har det– vi kaller det AiBygg.
Visste du at hele 1.5 Millioner bygninger i Norge mangler areal-data. Å baserer du dine beslutninger på dette kan være risikabelt. Ved hjelpe av maskinlæring på 3D-data kan innhente arealinformasjon på bygningsarealer der matrikkelen ikke har det– vi kaller det AiBygg.
Få en introduksjon til eKart. Webløsningen passer alle typer virksomheter, fra store statsetater til mindre private foretak. Norkart tilpasser eKart til hvert enkelt behov og de oppgavene som skal løses. Det er muligheter til å administrere løsningen selv gjennom Norkart Tjenestepanel, eller man kan la Norkart administrere innholdet som er viktig for din bedrift.
Webinaret viser eByggesøks ulike funksjoner, og er ment å skulle gi et innblikk i hvordan løsningen kan bidra til at kommunen får inn flere komplette søknader. På denne måten kan tid og ressurser brukes effektiv på å behandle søknader, i stedet for at tiden må brukes på å gi søker tilbakemeldinger om mangler. eByggesøk er en digital løsning for å sende inn byggesøknader til kommunene. Løsningen kan benyttes av alle som ønsker å utføre et tiltak som ikke krever ansvarsrett.
KOMTEK Office vil fra 2021 bygge på Microsoft PowerBI Desktop. Oppgradering av eksisterende kunder vil starte nov/des. 2020. Vi vil tilby kurs og opplæring i det nye verktøyet. Mer informasjon om dette kommer.
Våren 2020 ble Norkart – sammen med resten av Norge oppfordret til å sende samtlige ansatte på hjemmekontor, for å forhindre spredningen av det smittsomme viruset Covid-19. Dette resulterte i at våre nyansatte fikk en litt annerledes start på arbeidshverdagen i Norkart – digital onboarding med hjemmekontor.
Visualiseringspakken i eTorg leverer ferdig etablerte 3D-data rett inn i ditt fagverktøy. OSC i Ålesund brukte 3D til å illustrere endringene i bevegelsemønster av folk etter koronautbruddet våren 2020.
Arealinformasjon for bygninger er et datasett som ikke har vært tilgjengelig tidligere – og Norkart er først i Norge på å kunne tilby disse dataene. Ved bruk av maskinlæring og 3D automatiserer Arealinfo Bygg arbeidet med å innhente info om hvert enkelt bygg .
Som interaksjonsdesigner har Ingeborg en variert arbeidshverdag – alt fra konseptutvikling til aktiviteter ut mot sluttbruker. Teamet hennes sikrer at mennesker får gode teknologiske løsninger, som gjør arbeidshverdagen deres bedre.
Alexander jobber til daglig i krysningen mellom mennesker, IT og lokasjons teknologi. Torsdag 5.mars står han på Tech-scenen på SHE conference i Oslo Spektrum og forteller om hvordan Norkart har brukt mangfold for å bli mer konkurransedyktige.
Kan vi effektivisere fordeling av interne ressurser i Norkart? Det var utfordringen Lillehammer-teamet fikk bryne seg på i sommer! Les hvordan de løste det her.
Kan våre kartdata hjelpe boligkjøpere og -utviklere til å visualisere solforhold gjennom hele året i et 3D-kart? Det var et av oppdragene Trondheims teamet fikk bryne seg på i sommer.
Kan en applikasjon spare kommunen for unødvendige henvendelser, ved å la brukere selv registrere feil i kartene? Les mer om prosjektet til Sandvika-teamet sommeren 2020.
Jan Erik er en av våre dyktige forretningsutviklere som jobber med å utvikle nye produkter og løsninger mot markedet. Han er en skikkelig kartnerd og ser mange viktige bruksområder for kart i fremtiden!
Nå kan du sende din søknad om sommerjobb 2020 hos Norkart! Vi ser etter deg som ønsker deg en utfordring, og som har et brennende engasjement for teknologi, enten backend, frontend , UX – eller alt sammen!
Sommerstudentene 2019 på AR(augumented reality)-teamet presenterer byggAR. Resultatet av hva vi fire studenter har klart å spikre sammen i løpet av to måneder. AR har kommet langt i 2019 og det å plassere statiske 3D-objekter et eller annet sted i rommet har blitt en relativt triviell sak med dagens rammeverk. Når du skal manipulere 3D-objektene ved å flytte eller skalere de har du en annen problemstilling, da referansepunkter kontinuerlig endres basert på hvordan rammeverket oppfatter omverdenen. Hvis du da på toppen skal lagre 3D-objektet og informasjonen om området for å plassere det tilbake der det er tenkelig at det skal være i virkeligheten ved en senere anledning har vi kommet til vår problemstilling for sommeren.
Kan en maskin lære å se forskjellen på dyrket korn og gress? Sommerstudentene på AI-teamet kastet seg ivrig over problemstillingen!
Smarte vannmålere var temaet som studentene på IoT-teamet fikk leke seg med i sommer. Hvordan bruke vannmålerdata fra Norkarts kunder på en nyttig og intuitiv måte?
I debatten ble det det spurt om hva som skal til for å gjøre mer av dette. Hvordan skal kommuner få bedre innbyggertjenester, og samtidig redusere kostnader? Og jeg vil legge til øke kvaliteten, og la mennesker fokusere på oppgaver hvor vi ikke kan erstattes med maskiner eller andre måter å jobbe på. Dette ble jeg utfordret på under Arendalsuka paneldebatt denne uken.
Hver sommer er vi så heldige å få invitere inn studenter fra universitetene til å leke med ulike prosjekter. Våre sommeransatte får en unik mulighet til å sette kunnskap og nysgjerrighet ut i praksis med hjelp av tett veiledning og oppfølging, men også med stor grad av frihet og ansvar.
Vi ønsker både mannlige og kvinnelige utviklere!
Anne Sofie er en av våre dyktige utviklere her i Norkart. I forbindelse med kvinnedagen 8.mars ble hun portrettert som uken utviklerintervju på digi.no.
Merk! utdrag fra digi.no ukens utviklerintervju:
Kan du kort beskrive stillingen og oppgavene dine?
Jeg jobber hovedsakelig som webutvikler, mye frontend, men også med API-er på serversiden. I tillegg til det tekniske bidrar jeg på hele produktutviklingen, fra kreative designdiskusjoner til å definere hva vi skal utvikle og forretningssiden av produktet sammen med de dyktige ansatte på forretningsutviklingsavdelingen i Norkart. Jeg har også ansvaret for å kjøre rekrutteringsopplegg på NTNU i Trondheim, som vi får mye skryt for. Med andre ord: Variert, travel og spennende arbeidshverdag!
Hvorfor valgte du akkurat denne arbeidsgiveren?
Grunnen til at jeg valgte Norkart er variasjonen, ansvaret og friheten. Jeg får selv definere mine egne arbeidsoppgaver, og jeg kan jobbe som utvikler og samtidig gjøre mye annet.
Hvor jobber du mest, på kontoret, på hjemmekontoret eller ute hos kunder?
På teamrommet vårt selvsagt!
Kan du fortelle litt om prosjektet/prosjektene du har jobbet med i det siste?
Det siste året har jeg, og fire andre, hatt ansvar for å lage et av satsningsproduktene til Norkart, en nettbutikk hvor vi selger kartprodukter, kalt e-Torg. Her har Norkart vist meg og teamet stor tillit. Jeg fikk som nyansatt være med å forme en tjeneste fra idé til ferdig produkt, en veldig spennende og utfordrende reise!
Før jul var jeg også med på å lage Norges første publikumsløsning for digital nabovarsling – eNabovarsel – som jeg var med å kjøre demo for blant annet kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.
I hvilken grad har metoder og teknologier som DevOps, maskinlæring, nettsky og konteinere endret måten du jobber på?
Spesielt prinsipper som «continous delivery» innen DevOps har forenklet hverdagen min. I Norkart har vi som utviklere full kontroll på byggesteget og driftsetting av ny kode. Rekorden vår på e-Torg er fem minutter fra vi oppdager en bug til fiksen var ute på drift. Jeg har også lært å sette opp både bygge- og releaseløyper i Azure, og alt ligger selvfølgelig i skyen. Jeg har faktisk også holdt et introkurs i maskinlæring på NTNU sammen med to andre kolleger.
Hvilke programmeringsspråk benytter du?
Som webutvikler går det selvfølgelig i JavaScript/TypeScript med React og Redux – er blitt litt frelst for den komboen. Ellers bruker vi C# med .NET i Norkart, noe jeg ikke kunne fra før av. Her blir det «learning by doing». Jeg begynner å bli litt mer stødig i .NET, med god hjelp fra kolleger.
Hva gleder du deg mest over ved å jobbe som utvikler?
At jeg kan forenkle hverdagen til folk og skape nyttige systemer!
Er du interessert i å jobbe i Norkart så kan du se våre ledige stillinger på www.norkart.no/jobb.
Eller send inn en åpen søknad til utviklerteamet vårt:
Organisasjonsnummer: NO 934 161 181
Norkart: 67 55 14 00
(08:30-15:30)