Frokostmøte

Norkart inviterer til gratis #TechFrokost 2019

5. desember, Oslo

Informasjon

Kunstig intelligens – fra mulighet til virkelighet

Overvåkning, privatlivets fred, digitaliseringsroboter, deep-fakes. Det snakkes alltid i store og viktige ord når vi leser om hvordan kunstig intelligens og maskinlæring påvirker morgendagens samfunn. 

Torsdag 5. desember kl 08:00 – 10:00 inviterer vi i Norkart til gratis #techfrokost på MESH. Under frokosten diskuterer vi hva kunstig intelligens faktisk løser i dag og hvordan det kan bidra til et smartere samfunn. Du hører om kunstig intelligens på flyfoto for bærekraftig jordbruk og hvordan tolkning av bildedata digitaliserer våre kunder og partnere og mye, mye mer!  

Program:

 • Hvorfor er AI et viktig bransjeglidende verktøy?
  v/Alexander Salveson Nossum og Torgeir Algerøy
 • Rettferdig fordeling av milliarder til jordbruk – ved bruk av AI og satellittdata?
  Hvert år fordeles flere milliarder som tilskudd for å sikre et bærekraftig jordbruk i Norge. Men hvordan fordele milliarder på tusenvis av søknader over hele Norge? Og hvilke skjulte AI-dataskatter fant vi hos Landbruksdirektoratet som er nødvendige for alle å etablere i dag for å utnytte AI i morgen?  Mathilde Ørstavik – AI-fagleder, Norkart
 • Overvåking av tyvfiske – fra verdensrommet
  Over 200 milliarder kroner går tapt i ulovlig fiske årlig. Vake, en norsk startup, har satt som mål å redusere tyvfiske. Gjennom maskinlæring i satellittbilder avdekker Vake skip som har slått av sporingssystemet, og gjør at den skjulte aktiviteten blir synlig. Teknologien vinner internasjonale priser og har vist gode resultater allerede i en tidlig fase. Hør erfaringer Vake har gjort seg med kunstig intelligens og hvordan teknologien virker. Adrian Tofting, Lars Berg-Jensen og Thomas Leira – Vake
 • Norkart og kunstig intelligens – hva må du tenke på i dag for å bli god i morgen? 

I Norkart jobber vi med konkrete problemstillinger rundt kunstig intelligens i åpent økosystem med kunder og partnere. Spesifikt bruker vi mye «Deep learning» hvor de virkelig store fremskrittene skjer. Hvordan kan kunstig intelligens sørge for et mer bærekraftig jordbruk? Hvordan kan kunstig intelligens sørge for bedre byggesøknader? Hvordan kan splitter ny teori på kunstig intelligens påvirke datahøsting fra droner? Hvordan brukes denne teknologien for å digitalisere oljenæringen?  

Spis frokost med oss 5. desember på MESH for å bli inspirert av våre erfaringer og bli kjent med oss, våre kunder og partnere!

FAQ:

 1. Må jeg være AI-NERD?
  Nei #techfrokoster av Norkart passer alle som er nysgjerrige på teknologi og innovasjon. Noen er utviklere, noen er direktører – alle er velkommen!
 2. Blir det servert mat?
  Ja – vi sørger for frokost
 3. Hvordan melder jeg meg på?
  Det er begrenset med plasser – så vær rask med å melde deg på her

I mellomtiden kan du følge oss på Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram hvor vi jevnlig legger ut artikler, erfaringer og refleksjoner om AI og smartere samfunn. 

Kontaktpersoner:

Mathilde Ørstavik

Tlf. 67 55 14 00
mathilde.orstavik@norkart.no

Trond Hegna

Tlf. 419 26 874
trond.hegna@norkart.no

Programmet kommer senere