Konferanse

Norkart Brukermøte – Plan- og geodata

28.–29. oktober, Oslo

Informasjon

Velkommen til Norkart Brukermøte 28,-29. oktober 2019
Det er en glede å få invitere til Norkart brukermøte plan og geodata 2019 som i år arrangeres på Quality Hotel Expo på Fornebu. Vi samler kunder, samarbeidspartnere, kjente foredragsholdere, samt Norkarts egne ansatte til to innholdsrike dager.

På brukermøtet treffer du fagpersoner og brukere innen ditt fagfelt – og du vil få verdifullt innblikk i teknologi, bruketips og nyheter i Norkart sine løsninger og programvare. Vårt mål er at brukermøtet skal gi deg faglig påfyll, sosialt samvær og god underholdning.

Vi skaper ikke fremtiden alene – men sammen med kunder og samarbeidspartnere. Vi har på bakgrunn av dette en stadig økende kundemasse og flere forskjellige løsninger og programvare i vår GIS portefølje. Vi fortsetter derfor suksessen fra i fjor med ett samlet brukermøte, som tar for seg alle våre løsninger innenfor plan og geodata.

Nyhet PÅMELDING
Nytt i år er at når du har fullført din påmelding vil du motta en bekreftelse. I denne bekreftelsen er det en link til din egen personlige side. Her kan du når som helst endre din påmelding frem til påmeldingsfristen 4.oktober.

Programmet
Årets program har vi utarbeider sammen med våre kunder og Brukerforeningen. Vi har gleden av å tilby et godt faglig program med foredrag og «dypdykk» til alle som jobber med GISLINE, Kommunekart, e-Torg, QGIS, FME, Open Cities Planner og andre produkter og tjenester innenfor GIS, plan, geodata og byggesak. Vi er stolte av å ha med flere eksterne foredragsholdere som vil dele sin kunnskap og erfaring gjennom konkrete prosjekter og bruk av Norkarts produkter og tjenester. Årets brukermøte arrangeres mandag 28. til tirsdag 29. oktober på Quality Expo Hotell, Fornebu.

Vår bransje er i endring og det kommer stadig nye føringer og ønsker for hvordan vår arbeidshverdag skal bli fremover. Det er utarbeidet en ny strategi for digitalisering av offentlig sektor samt ny nasjonal geodatastrategi. Vi har invitert sentrale personer i bransjen til å si noe om hvilke utfordringer og muligheter dette gir, 28 oktober fra kl. 12.00 – 1300.

Det er i dag store forventninger til at det offentlige tilbyr digitale tjenester til innbygger og næringsliv. Vi er i en overgang fra regelstyrt forvaltning til automatisert og datadrevet saksbehandling hvor innbygger og næringsliv utnyttes som en ressurs og saksbehandler flere oppgaver selv. Vi jobber smartere og får til en enklere hverdag både for innbygger, næringsliv og kommunen. Vi har derfor invitert Oscar Hovland fra Kogger som vil holde et spennende, inspirerende og provoserende foredrag om hvordan vi kan få innbyggere og næringsliv til å ta i bruk selvbetjeningsløsninger. Vi vil også ha en egen sesjon innenfor automatisering og selvbetjening, 29. oktober fra kl. 08.30 – 10.00.

Disse foredragene burde være høyaktuelle for ledelse og mellomledelse innenfor teknisk sektor og for alle som har et ansvar innenfor digitalisering i norske kommuner. Vi vil fokusere på hvordan kommunen kan møte krav fra ansatte, innbyggere og næringsliv gjennom digitalisering av tjenester.

Norkart-torget
Vi vil også i år ha Norkart-torget, som er et torg med «boder» bemannet med våre beste fagfolk innenfor våre ulike fag- og produktområder. Her kan man gjøre dypdykk i faget og kanskje få svar på noe man har grublet på lenge. Kanskje vi også får noen gode tips og innspill som kan gjøre våre løsninger enda bedre. Torget er bemannet hele brukermøte og dere er hjertelig velkommen til et besøk på torget.

Uformell samling søndag kveld
Erfaring fra vårt brukermøte i 2018 viser at en god del av dere ankom hotellet søndag kveld. Vi vil derfor gjerne invitere de som kommer søndag kveld til en uformell samling på hotellet, med mulighet for en liten shuffleboard turnering mm.

Fagpraten
Det blir tradisjonen tro også mulighet til å melde inn eventuelle spørsmål på forhånd til fagpraten, slik at vi kan forberede oss ekstra godt på akkurat ditt spørsmål. Skjema for innmelding av ønsker om en personlig fagprat vil bli sendt ut senere.

Festmiddag
Underholdning under, og etter middagen er viktig! Årets konferansier er Jon Niklas Rønning. Han leverer en musikalsk forestilling som inneholder aktuelle humorviser, parodier, underfundige betraktninger og en god dose selvironi. Gled deg til hans verbale og musikalske innslag! Etter middagen byr vi også på noen overraskelser.

Kontaktpersoner:

Trond Hegna

Tlf. 419 26 874
trond.hegna@norkart.no

Program mandag

Kl. 0830-0930

Registrering

Utlevering av brukermøtemateriell og servering av kaffe/te.

Kl. 0930-1000
Pål Normann Johansen
Plenum

Velkommen og åpning av brukermøtet

Pål Normann Johansen

Pål Normann Johansen, markedsdirektør i Norkart.

Kl. 1000-1030
Oscar Hovland
Plenum

Hvordan lykkes kommuner med selvbetjeningsløsninger

Oscar Hovland

Oscar Hovland, Kogger

Kl. 1030-1050
Erlend Bauck Soe
Plenum

Bruk av komunale data - Erfaringer fra en arkiekt

Erlend Bauck Soe

Erlend Bauck Sole, LPO Arkitekter

Kl. 1050-1110
Erik Landsnes
Plenum

Den digitale kommune

Erik Landsnes

Erik Landsnes, Norkart

Kl. 1110-1140

Pause

Torget er åpent

Kl. 1140-1200
Kjetil Sæheim
Plenum

Nyheter i Norkart sin programvare

Kjetil Sæheim

Vi gir et overblikk over nyheter i GISLINE og Kommunekart Kjetil Sæheim og Axel Damgaard, Norkart

Kl.1200-1220
Per-Arne Horne
Plenum

Fellestjenester bygg – digitalisering av offentlig sektor

Per-Arne Horne

Per Arne Horne, DiBK

Kl. 1220-1240
Erik Perstuen
Plenum

Ny nasjonal plan og geodatastrategi - handlingsplan

Erik Perstuen

Erik Perstuen, Statens kartverk

Kl. 1240-1300
Sverre Wisløff
Plenum

Norkart - veien videre basert på ny nasjonal digitaliseringsstrategi

Sverre Wisløff

Sverre Wisløff, Norkart

Kl. 1300-1400

Lunsj

Kl. 1400-1530
Kjetil Sæheim

Dypdykk - Kommunekart

Kjetil Sæheim

Hvordan utnytte geografisk data Offentlige temadata skal brukes i saksbehandling. Andre temadata lager du selv i FME, QGIS osv, og disse har kun informativ verdi. Hva er dine alternativer, hvordan bør du gå frem og hvilke fallgruver bør unngås? Kjetil Sæheim, Norkart

Analyser Byggesaksklienten har noen gode analyser, men andre analyser er også laget. Vi tar en gjennomgang. Og så skal vi se om man kan benytte plansøk og befolkningsmodulen til å finne feil i henholdsvis planregister og matrikkel. Fred Runar Fjelltveit og Kjetil Sæheim, Norkart Praktisk bruk av Kommunekart. Sammen med kunde retter vi fokuset mot brukeren. Hvordan nå ut med dine kart og data. En kunde og Kjetil Sæheim, Norkart

Les mer
Siri Lajord

Dypdykk - Matrikkel - Bygningsdel

Siri Lajord

Hva skjer i matrikkel-verdnen? Og hva skjer i GISLINE Matrikkel? Masterplan Matrikkel, strategi for bygningsdelen i matrikkelen - har det noe å si for deg?

Tips og triks i GISLINE Matrikkel - hvordan virker egentlig GISLINE Matrikkel og QMS? Kvalitetsheving av matrikkeldata - hvordan kan Norkart hjelpe? Det kan vi med matrikkelkvalitetsanalyse og maskinell oppdatering av matrikkelen. Gjennomgang av hvordan vi beregner bruksareal for alle bygninger i landet.

Les mer
Jan-Erik Vinje

Teknologi

Jan-Erik Vinje

AR-Teknologi. Vi ser på praktiske eksempler med bruk av AR-Teknologi innefor fagområdet plan og geodata. Jan-Erik Vinje, Norkart. IoT og sensorer avhengig av geografisk informasjon. Jan Helge Hagland, Norkart. Produksjon av 3D modeller fra FKB-data. Stein Mjåland, Norkart.

IoT og sensorer avhengig av geografisk informasjon Sensorikk er stedbunden og gir nytte først når det knyttes til en geografisk lokasjon. Og den virkelige verdien fåes når IoT data kombineres med annen informasjon fra eksempelvis Matrikkel, Grunnbok, NVE, Vegvesenet, YR osv. Vi ser på konkrete eksempler. Jan Helge Hagland, Norkart Produksjon av 3D modeller fra FKB-data. Foredraget omhandler teknikker og utfordringer rundt generering av 3D-modeller basert på FKB-data, med fokus på hvordan dette kan gjøres helautomatisk. Stein Mjåland, Norkart

Les mer
Kl.1530-1600

Pause/Torget

Kl. 1600-1700
Kjersti Hov

Dypdykk planforvaltning

Kjersti Hov

Kvalitetsanalyser plan - hva og hvordan Etablering av byggeforbudsområder som hjelp til byggesaksbehandler.

Geir Heksem

Dypdykk - Matrikkel - eiendomsdel/oppmåling

Geir Heksem

Vi ser på praktisk bruk av programvaren i kommunen. Representaneter fra to kommuner deler sine erfaringer.

Gløer Winsvold

Forvalting av vei

Gløer Winsvold

Løsning for brøyting og vintervedlikehold av vei, nå også med sommervedlikehold av vei Gløer Winsvold, Norkart.

Kl. 1700-1800
Ina Skåra

Årsmøte for Norkart brukerforeningen - Plan og Geodata

Ina Skåra

Kl. 1900-1930

Apéritif

Kl. 1930-

Festmiddag

Program tirsdag

Kl. 0800-0830

Registrering

Utlevering av brukermøtemateriell og servering av kaffe/te.

Kl. 0830-0850
Ingeborg Johannessen
Automatisering og selvbetjening

Automatisering gjennom felles ordresystem

Ingeborg Johannessen

Med felles ordresystem har kommunen full kontroll på utlevering offentlig informasjon samt behandling av ordrene, samtidig som det gjør kommunen i stand til å håndtere alle aktører likt. Felles ordresystem gjør kommunene i stand til å utnytte automatisering og effektivisering av offentlig informasjon fullt ut. Ingeborg Alfhild Johannessen, Norkart

Foredragsholder A kommer
Tredjeparts programvare og bruk av data

Praktisk bruk av OpenCities Planner

Foredragsholder A kommer

Kundehistorie

Kl. 0850-0910
Espen Sagen
Automatisering og selvbetjening

Innbyggerløsninger fra Norkart

Espen Sagen

Innbyggerløsninger fra Norkart Det er i dag store forventninger til at det offentlige tilbyr digitale tjenester til innbygger og næringsliv. Vi er i en overgang fra regelstyrt forvaltning til automatisert og datadrevet saksbehandling hvor innbygger og næringsliv utnyttes som en ressurs og saksbehandler flere oppgaver selv. Vi jobber smartere og får til en enklere hverdag både for innbygger, næringsliv og kommunen. Espen Sagen, Norkart

Foredragsholder kommer
Tredjeparts programvare og bruk av data

Praktisk bruk av FME i en norsk kommune

Foredragsholder kommer

Kundehistorie

Kl. 0910-0930
Aksel Olsen
Automatisering og selvbetjening

Digital byggesøknad

Aksel Olsen

Skal du søke om å bygge garasje eller gjøre mindre endringer på din eiendom? - Med denne løsninger blir søknadsprosessen enklere. Aksel Olsen, Norkart

Alexander Salveson Nossum
Tredjeparts programvare og bruk av data

Geografisk IT – en viktig råvare for digitalisering

Alexander Salveson Nossum

Verktøykassen med geografisk data, teknologi og kompetanse er en digitaliseringsgullgruve som er lite kjent for folk flest og for de fleste digitaliseringsbedrifter. Uten den er det vanskeligere og dyrere å få til digitalisering som gir bedre offentlige tjenester, verdiskaping og nye arbeidsplasser. Alexander Salveson Nossum, Norkart

Kl. 0930-1000
Foredragsholder kommer
Automatisering og selvbetjening

Digital samhandling med kommunen - eksempler fra eByggesak

Foredragsholder kommer

Evry (10 min), Tieto (10 min), Acos (10 min).

Erik Landsnes
Tredjeparts programvare og bruk av data

Norkarts åpne API tjenester - Muligheter for kommunene

Erik Landsnes

Erik Landsnes, Norkart

Kl. 1000-1030

Pause/Torget, noe å spise på

Kl. 1030-1050
Jan Erik Domaas
Plenum

e-Torg, en digital markedsplass

Jan Erik Domaas

e-Torg er en digital markedsplass som samordner kommunale dataprodukter og digitale tjenster, som eNabovarsel og 3D-data til bruk i byggesøknader. Tjenesten bygger på åpen offentlig datadeling og nasjonale felleskomponeneter med fokus på en enklere hverdag for innbygger og næringsliv. Jan Erik Domås, Norkart"

Kl. 1050-1110
Bjørge Stavik
Plenum

GIS samarbeid i praksis - hvordan kan et uformalisert kommunesamarbeid gi nytte til den enkelte kommune?

Bjørge Stavik

Hva har Romsdalskommunene gjort for å få til et kommunesamarbeid på geodataområdet? Ved å samkjøre rutiner, prosesser og etter hvert drift har vi kunnet fordele oppgaver og jobbe smartere med få ressurser. Foredraget vil gi et innblikk i de grep som er gjort for å oppnå mer med knappe ressurser. Bjørge Stavik, Aukra kommune

Kl. 1110-1125
Ina Skåra

Brukerforeningens kvarter

Ina Skåra

Brukerforeningen informerer om sitt arbeid og planer videre Ina Skåra, Bærum kommune og Odd Arne Bakke-Ludviksen , Larvik kommune

Kl. 1125-1140

Pause

Kl. 1140-1200
Terje Nuland
Plenum

Nye Kristiansand kommune

Terje Nuland

- Erfaringer fra prosessen med kommunesammenslåing og tanker for veien videre. Terje Nuland, Søgne kommune"

Kl. 1200-1220
Silje Borvik
Plenum

Nytt planregister

Silje Borvik

Sammen med Bergen kommune utvikler vi et nytt åpent og skybasert planregister for å støtte opp under alle prosessene innen plan- og byggesak. Vi viser smakebiter fra den resposive webløsningen og hvordan vi håndterer tett kopling mellom bok og kart. Vi kommer også innpå hvordan løsningen vil erstatte dagens GISLINE Planregister og WebPlan. Silje Borvik, Bergen kommune og Petter Nyquist, Norkart

Kl. 1220-1240
Maléne Peterson
Plenum

Smarte demografidata

Maléne Peterson

Malene Peterson, Norkart

Kl. 1240-1300
Bent Brugård
Plenum

Oppsummering - Avslutning

Bent Brugård

Bent Brugård, administrerende direktør i Norkart

Kl. 1300-1400

Lunsj

Deltageravgift

Alle priser er eksklusiv mva.
Det er ikke mulig å trekke noe ut fra våre pakketilbud.

Komplettpakke:
Deltageravgiften i enkeltrom er kr 7.200,- eks.mva.
Dekker festmiddag, underholdning, 1 overnatting, 1 frokost, kaffe, 2 lunsjer og 2 dagsopphold.

Deltagelse 1-dag:
Deltageravgiften er kr 3.200,- eks.mva.
og dekker kaffe, lunsj og dagsopphold.

Festmiddag:
Deltageravgift kr 850,- eks.mva. pr. deltager

Overnatting
Ekstra overnatting pr. pers i enkeltrom inkl. frokost kr 1.390,- eks. mva.

Velkommen – vi gleder oss til å se deg på Norkart Brukermøte – plan og geodata 2019!