Konferanse

KOMTEK-dagene 2019

18. november–20. november, Oslo

Informasjon

VELKOMMEN TIL KOMTEK-DAGENE

Det er en glede å få invitere til KOMTEK-dagene på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Her kan du laste ned en PDF utgave av årets program – utgave 11.november.


På KOMTEK-dagene møter du fagpersoner og brukere innen ditt fagfelt – og du vil få verdifullt innblikk i teknologi, brukertips og nyheter innenfor KOMTEK, faglig påfyll, sosialt samvær og god underholdning. Vi samler kunder, kjente foredragsholdere og Norkarts egne ansatte til et fyrverkeri av en konferanse

NYHET PÅMELDING
Her finner du et påmeldings skjema til KOMTEK-dagene 2019. Nytt i år er at når du har fullført din påmelding vil du motta en bekreftelse. I denne bekreftelsen er det en link til din egen personlige side. Her kan du når som helst endre din påmelding frem til påmeldingsfristen 7.oktober.

PROGRAMMET
Programmet starter mandag 18.november kl.10.00 med minikurs. Den offisielle åpning er mandag kl.13.00 – og konferansen avslutter med lunsj onsdag 20.november kl.13.00.

Årets program – som i kjent stil er bygget på følgende innhold:

  • Minikurs/faglige foredrag
  • Plenumsforedrag
  • Nøtteknekkeren
  • Utflukter
  • Festmiddag
  • Uformell aften
  • Fremragende underholdning

DIGITALISERINGSSEMINAR FOR LEDERE
Den nye digitale hverdagen setter behov og krav fra innbyggere og næringslivet sentralt. Samtidig fører kommunereformen til nye organisasjonsstrukturer og samarbeidsformer i mange kommuner. Dette medfører at arbeidsmiljø og kultur endres betydelig, de ansatte får nye oppgaver og rutiner, og kommunen må styres og ledes på en ny måte. Det går ikke av seg selv, men det finnes mange gode eksempler på hvordan dette kan gjøres, slik at overgangen blir mest mulig smertefri.
Gjennom inspirerende foredrag, interaktiv paneldebatt og workshop utveksler vi erfaringer og gode råd for å lykkes.
Påmelding skjer på samme skjema som til KOMTEK-dagene. Les mer

MINIKURS
Våre minikurs er skreddersydde for deg som bruker KOMTEK systemene i det daglige. Målet er å gjøre hverdagen enklere ved å belyse problemstillinger og hvordan de løses enklest mulig.

FOREDRAG
Vi vil ha god faglig spredning på foredragene innen alle fagområder som KOMTEK dekker. Målet vårt er at disse foredragene skal gjøre dere bedre i bruk av KOMTEK og få nyttig faglig påfyll utover selve programvaren.

NØTTEKNEKKEREN
Nøtteknekkeren. Der vil vi stille med våre beste fagfolk innen de ulike fagområdene.

ÅRETS GJEST
Halvor Haukerud (Motarbeider)

Motarbeider oppsto under en mislykket medarbeidersamtale høsten 2002. Arne Gjuvsland og Halvor Haukerud la den pågående medarbeidersamtalen død, og skrev og gjennomførte en motarbeidersamtale på stedet – i stedet.

“De første årene spredte vi eder og galle mest for moro skyld. Litt om litt er frustrasjonsheving og målrettede misforståelser nå omgjort til kjedelig rutinearbeid. I takt med profesjonaliseringen dekker vi nå de fleste behov for organiserte nedturer, og jobber daglig med organisasjonsforverrende tiltak i såvel privat som i offentlig sektor.”

FESTMIDDAG
Årets festmiddag vil i år arrangeres i den store salen på THE Hub. Konfransier og vert for kvelden er Francois Sibbald,  Han binder sammen kvelden på unikt vis og krydrer programmet med humoristiske innslag underveis.. Vi vil også i år ha vårt store awardshow med utdeling av priser.

Kvelden blir ikke det sammen uten underholdning og dans. Need Music er en gjeng fantastiske musikere som vil underholde oss gjennom kvelden.  Gled dere, for dette er det trøkk i!

 

UTFLUKTER
Tirsdag 19. november vil det bli arrangert ulike utflukter til Operaen og Akershus festning. Du finner mer informasjon under fanen “Utflukter”.

UFORMELL AFTEN
Arrangeres i den store salen + Foajeen med god mat, drikke, dans og underholdning med Jon Niklas Rønning.

Kontaktpersoner:

Trond Hegna

Tlf. 419 26 874
trond.hegna@norkart.no

Program mandag

Kl. 0900-1300

Registrering av QR kode

Utlevering av brukermateriell og servering av kaffe/te.

Kl. 1000-1130
Einar Tomter
Minikurs 1 - Jernbanetorget A

Ny på KOMTEK-dagene

Einar Tomter

Har du aldri vært på KOMTEK- dagene før? Da er dette foredraget for deg. Her vil du lære mer om Norkart og våre tjenester og du vil få informasjon om hva som skjer på årets KOMTEK- dager.

Ole Eskild Vangli
Minikurs 2 - Jernbanetorget B

Ny som KOMTEK - bruker

Ole Eskild Vangli

Er du ny som KOMTEK - bruker? Her vil vi gå igjennom de ulike modulene og gi et intensiv - kurs i de viktigste modulene.

Ronny Kristiansen
Minikurs 3 - Jernbanetorget C

Minikurs VA - privat / slamtømmer felt

Ronny Kristiansen

For deg som er ny eller ønsker en oppfrisking i bruk av VA- privat og Slamtømmer Felt.

Kl. 1200-1300

Lunsj

Kl. 1300-1315
Pål Normann Johansen
Plenum - Jernbanetorget

Velkommen til årets KOMTEK - dager

Pål Normann Johansen

Pål Normann Johansen, markedsdirektør Norkart

Kl. 1315-1340
Bent Brugård
Plenum - Jernbanetorget

Inn i et digitalt tiår med mindre rutinearbeid, økt kvalitet og mer fornøyde innbyggere.

Bent Brugård

Bent Brugård, Administrerende direktør, Norkart

Kl.1340-1400
Harald Huse
Plenum - Jernbanetorget

Hva betyr kommune og regionreformen i praksis for KOMTEK-bruken i din kommune?

Harald Huse

Harald Huse, seniorkonsulent Norkart

Kl.1400-1420
Anita Krohn Traaseth
Plenum - Jernbanetorget

Et skråblikk på offentlig sektor

Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth - bla tidligere sjef i Innovasjon Norge, og nytt styremedlem i Norkart

Kl.1420-1440

Pause

Kl.1440-1540
Tommy Haugen og Magnus Solberg
Plenum - Jernbanetorget

KOMTEK - timen

Tommy Haugen og Magnus Solberg

Lurer du på hvordan neste generasjon KOMTEK vil bli? Er du interessert i å høre om hvordan du kan tilby innbyggerne dine enda bedre tjenester? Eller kanskje du trenger noen flere argumenter for å innføre KOMTEK Fleksibel Fakturering? Eller er du rett og slett nysgjerrig på nyheter innen KOMTEK? Da er dette timen for deg!

Kl.1540-1610

Pause med noe å spise på

Kl.1610-1710

Årets gjest: Motarbeider v/Halvor Haukerud

Motarbeider oppsto under en mislykket medarbeidersamtale høsten 2002. Arne Gjuvsland og Halvor Haukerud la den pågående medarbeidersamtalen død, og skrev og gjennomførte en motarbeidersamtale på stedet – i stedet. De første årene spredte vi eder og galle mest for moro skyld. Litt om litt er frustrasjonsheving og målrettede misforståelser nå omgjort til kjedelig rutinearbeid. I takt med profesjonaliseringen dekker vi nå de fleste behov for organiserte nedturer, og jobber daglig med organisasjonsforverrende tiltak i såvel privat som i offentlig sektor.

Kl.1930-

Uformellaften

Arrangeres i den store salen + Foajeen med god mat, drikke, dans og underholdning med Jon Niklas Rønning. Jon Niklas Rønning er en av landets mest populære humormusikalske komikere. Med sin unike evne til å parodiere, improvisere og ironisere er han alltid dagsaktuell. Hans treffsikre parodi på Ole Paus dukker ofte opp i et rikt og bredt repertoar som har sikret ham flere Komipriser.

Program tirsdag

Kl.0800-0830

Registrering

Utlevering av brukermateriell og servering av kaffe/te.

Kl. 0830-0915
Tom Erik Galambos
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Brannforebygging - ny tjeneste fra A til Å

Tom Erik Galambos

KOMTEK Brannforebygging er en ny tjeneste som effektiviserer arbeidet med blant annet heldigital innbyggerdialog. I denne sesjonen vil vi legge vekt på risikovurdering og hvordan KOMTEK Brannforebygging hjelper til med å oppfylle lovkravet rundt dette. I dette første foredraget vil vi etter en kort innledning slippe til Tom Erik Galambos fra norsk brannvernforening. Han vil gå igjennom risikovurdering med fokus på disse tre punktene : 1. Hva er risikovurdering? 2. Hvorfor skal man risikovurdere? 3. Hvordan vil dette påvirke feierens arbeidshverdag?

Siw Monicha Bruun de Neergaard
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Hvordan viderebehandle og analysere data i KOMTEK?

Siw Monicha Bruun de Neergaard

Selv om KOMTEK leveres med mange ulike standardrapporter så vet vi at du ofte har behov for å sammenstille data ut over det som er mulig i en vanlig rapport. Vi viser deg hvordan du blant annet ved hjelp av pivot-tabeller i Excel kan sammenstille KOMTEK- data på nye og spennende måter. Det er ikke så vanskelig som det høres ut!

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

Renovasjon - kommunereform

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes

Gjennomgang av hva som er gjort i 2019 for KOMTEK Renovasjon og tilhørende feltløsninger og innbyggerløsninger. Vi vil snakke om konsekvenser av kommune – og regionreformen. Hva ble besluttet utsatt til 2020? I forbindelse med kommune – og regionreformen blir det en gjennomgang av hva som skjer fra nå og fram til februar/mars 2020. Sesjonen avsluttes med gjennomgang av spørsmålene vi fikk tilsendt i forkant av KOMTEK-dagene. Ved Kari Strand Båtnes, Stig Eliassen og Pål Vegard Nordnes.

Kl. 0915-0930

Pause

Kl. 0930-1015
Eivind Stenersen
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Brannforebygging - ny tjeneste fra A til Å

Eivind Stenersen

Gjennomgang og demonstrasjon av KOMTEK Brannforebygging, med utgangspunkt i risikoanalyser.

Heidi Klefstad
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Verktøy for god kundehåndtering - del 1

Heidi Klefstad

Heidi Klefstad foredrag er forfriskende og sprudlende. Ikke alle kan kalle seg «profesjonell gledesspreder» som Heidi. Som følge av en skrivefeil ble hun «daglig gleder», og hun har siden jobbet med å formidle den enorme verdien i å glede andre. Profesjonell gledesspreder, Heidi Klefstad

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

Renovasjon - en totalpakke for renovasjonsselskaper

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes

KOMTEK Renovasjon er mye mer enn forvaltningsløsningen dere kjenner. Hva kan dere oppnå ved å bruke KOMTEK Beholder Felt? Eller KOMTEK MinRenovasjon? Vi ser på hvilke produkter og tjenester vi tilbyr innenfor renovasjonsfaget.

Kl. 1015-1030

Pause

Kl. 1030-1115
Bjørn Kjetil Ljosdal
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Brannforebygging - ny tjeneste fra A til Å

Bjørn Kjetil Ljosdal

Bømlo brann og redning har vært pilot på KOMTEK Brannforebygging. Vi får besøk av Bjørn Kjetil Ljosdal som forteller om sine erfaringer med tjenesten så langt. I tillegg vil vi si litt om status og videre planer for KOMTEK Brannforebygging.

Heidi Klefstad
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Verktøy for god kundehåndtering - del 2 , fortsetter umiddelbart etter del 1

Heidi Klefstad

Heidi Klefstad foredrag er forfriskende og sprudlende. Ikke alle kan kalle seg «profesjonell gledesspreder» som Heidi. Som følge av en skrivefeil ble hun «daglig gleder», og hun har siden jobbet med å formidle den enorme verdien i å glede andre. Profesjonell gledesspreder, Heidi Klefstad

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

Renovasjon - veien videre

Stig Kjartan Eliasen og Kari Strand Båtnes

Hvilke tanker har Norkart om framtiden rundt våre produkter og tjenester innenfor renovasjon?

Kl. 1130-1230

Lunsj

kl.13.00-14.00 for de som har vært med på de andre utfluktene.

Kl. 1230-1315
Elisabeth Aasheim og Anne Lise Hellebostad
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Eiendomsskatterett

Elisabeth Aasheim og Anne Lise Hellebostad

KSE-advokatene Aasheim og Hellebostad tar opp endringer i eiendomsskatteloven (kommunesammenslåing og obligatorisk reduksjonsfaktor/satsreduksjon) og rettssaker siden sist.

Erling Lo
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Gebyr – rutiner knyttet til ny gebyreksport (fakturering)

Erling Lo

Vi går igjennom prosessen rundt gebyrhåndtering fra opprettelse av gebyrgrunnlag i KOMTEK fram til overføring av fakturagrunnlag. Demonstrasjon og visning.

Arne Ronny Tøstibakken
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - Neste generasjon

Arne Ronny Tøstibakken

Neste generasjon KOMTEK I dette foredraget gir vi et kort innblikk og smakebiter fra neste generasjon KOMTEK Vannmåler.

Kl. 1315-1330

Pause

Kl. 1330-1415
Ronny Eftevåg
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Eiendomsskatt - neste generasjon

Ronny Eftevåg

Vi ser på neste generasjon KOMTEK og hva det betyr for dere som bruker KOMTEK Eiendomsskatt. Dette blir en helt ny tjeneste som blant annet vil effektivere innbyggerdialogen og gi mange nye muligheter. Vi ser i dette foredraget spesielt på fritakshåndtering. Viktige endringer i dagens KOMTEK Eiendomsskatt vil også bli presentert (ny reduksjon fra 2020).

Erling Lo
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Gebyr – samhandling mellom IKS og kommune

Erling Lo

Hvordan sikre god gebyrhåndtering mellom IKS og kommune?

Jon Sund
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - vann og vannforbruk

Jon Sund

Få kontroll på vannlekkasjene Jon Sund, Kamstrup as

Kl. 1415-1430

Pause

Kl. 1430-1515
Ronny Eftevåg
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Eiendomsskatt - neste generasjon

Ronny Eftevåg

Vi ser på neste generasjon KOMTEK og hva det betyr for dere som bruker KOMTEK Eiendomsskatt. I denne sesjonen presenterer vi taksering og klagehåndtering.

Jorunn Kragset
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Innbyggertjenester fra Norkart

Jorunn Kragset

Det er i dag store forventninger til at det offentlige tilbyr digitale tjenester til innbygger og næringsliv. Mange kommuner har startet opp med dette arbeidet og er i en overgang fra innsynsløsninger til å tilrettelegge for at innbygger og næringsliv kan være selvbetjente og saksbehandle flere oppgaver selv innen mange fagområder. Det handler om å få til en enklere hverdag både for innbygger, næringsliv og kommunen.

Ole Eskild Vangli
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - vannmåler årsoppgjør

Ole Eskild Vangli

Vannmåler årsoppgjør, tips og triks.

Kl. 1515-1530

Pause

Kl.1530-1615
Jan Erik Alfstad
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

KOMTEK - konsulent, hva kan vi tilby av hjelp?

Jan Erik Alfstad

Konsulentteamet vårt kan bidra med mye mer enn du tror. Har du f.eks. kontroll på datakvaliteten i matrikkelen? Trenger du et spesialtilpasset kurs? Trenger du en hånd å holde i ved kjøring av årsoppgjør? Dette og mye mer kan du få informasjon om i dette foredraget.

Jorunn Kragset
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Innbyggertjenester fra Norkart

Jorunn Kragset

Hvordan få pubilkum til å ta i bruk nye digitale løsninger?

Ole Eskild Vangli
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - vannmåler årsoppgjør

Ole Eskild Vangli

Vannmåler årsoppgjør, tips og triks.

Kl. 1900-1930

Aperitif

Vi møtes i foajeen utenfor storsalen i andre etasje.

Kl. 1930-

Festmiddag

Konferansier for kvelden er en enestående konferansier og han binder sammen kvelden på unikt vis og krydrer programmet med humoristiske innslag underveis. Kvelden blir ikke det sammen uten underholdning og dans. Need music er en gjeng fantastiske musikker som vil underholde oss gjennom kvelden. Gled dere, for dette trøkker.

Program onsdag

Kl.0900-0945
Martin Beyer og Hilde Espeland
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Hvordan arbeider Drammen med Smart City

Martin Beyer og Hilde Espeland

Drammen kommune jobber med å knytte til seg partnere med ulik kompetanse og engasjement for byen for å skape en smart by. Gjennnom et økosystem av partnere har kommunen organisert arbeidet i et FoU prosjekt med ulike "proof of consepts". Gjennom korte, raske "proof of consepts" verifiseres teknologi, sikkerhet og arbeidsprosesser før prosjektene eventuelt skaleres. Martin Beyer og Hilde Espeland fra Digitaliseringsenheten i Drammen kommune presenterer prosjektet med konkrete eksempler.

I tillegg vil Last Mile Communication fortelle kort om kommunikasjonsløsninger som LoRa og Narrowband som en viktig del av infrastrukturen.

Les mer
Nøtteknekkeren
Nøtteknekkeren ute i foajeen.

Nøtteknekker-timen

Nøtteknekkeren

Har du noen problemstillinger du ønsker å ta opp med oss ? Vi bemanner opp ekstra på nøtteknekkeren slik at du skal få en ekstra mulighet til å ta en god prat med en av våre fagpersoner.

Ronny Kristiansen og Erik Jakobsen
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - olje og fettutskillere

Ronny Kristiansen og Erik Jakobsen

Kontroll og oversikt over olje og fettutskillere har økende fokus. Vi har i samarbeid med Bærum kommune utviklet en ny web-basert løsning som forenkler registrering og rapportering. I dette foredraget gir vi et innblikk i hvilke muligheter ny løsning gir kommune og tømmefirma. Erik Jacobsen, Bærum kommune og Ronny Kristiansen, Norkart.

Kl. 0945-1000

Pause

Kl. 1000-1045
Øyvind Stokseth
Sesjon 1 - Jernbanetorget A

Smarte byer – Hvordan jobber Halden

Øyvind Stokseth

Halden kommune har satt seg som mål å være Norges mest innovative kommune. Praksis og erfaringer fra Halden med organisering av arbeidet og konkrete eksempler på Smartby løsninger. v/ Øyvind Stokseth , Halden kommune

Guttorm Jakobsen
Sesjon 2 - Jernbanetorget B

Viktige endringer i selvkostreglementet

Guttorm Jakobsen

Vi har vært så heldige å få advokat Guttorm Jakobsen til å ta turen til KOMTEK-dagene for å oppdatere dere på nye selvkostregler. Dette bør alle som jobber med kommunale gebyrer få med seg! Advokatfirmaet Guttorm Jakobsen AS

Anders Øwre Johnsen
Sesjon 3 - Jernbanetorget C

VA - fjernavlesning av vannmålere

Anders Øwre Johnsen

Fjernavlesning av vannmålere, praktisk erfaring og demonstrasjon fra pågående prosjekter. Demo fra pågående prosjekter som viser innhenting av data blant annet vha IoT - teknologi som tilrettelegger for utveksling av informasjon til KOMTEK og 3.parts-løsninger. Resultat fra bachelor-oppgave i Ringsaker kommune: rekkeviddeanalyse, dekningserfaring og praktisk testet rekkevidde. v/ Anders Øwre-Johnsen, Øwre-Johnsen AS

Kl. 1045-1130

Pause

Utsjekking av rommene

Kl.1130-1200
Kristin Weidemann Wieland
Plenum - Jernbanetorget

Gode og tilgjengelige digitale tjenester – styrker dialogen med innbyggerne og næringsliv – og gir gode lokalsamfunn

Kristin Weidemann Wieland

Kristin Weidemann Wieland, direktør FoU KS

Kl. 1200-1230
Paul Chaffey
Plenum - Jernbanetorget

Årets Keynote!

Paul Chaffey

Hva betyr digitaliseringsstrategien for offentlig sektor for norske kommuner Paul Chaffey, statssekretær.

Kl.1230-1250
Gro Myking
Plenum - Jernbanetorget

Det handler om å føle seg ivaretatt.

Gro Myking

Hvordan jobber Kommune-og Helse Norges eget pensjonsselskap med tjenesteutvikling? Gro Myking, konserndirektør kommunikasjon og marked, KLP

Kl. 1250-1300
Pål Normann Johansen
Plenum - Jernbanetorget

Oppsummering av årets KOMTEK-dager

Pål Normann Johansen

Veien videre - avslutning av årets KOMTEK-dager Pål Normann Johansen, markedsdirektør Norkart

Kl.1300-1400

Lunsj og hjemreise

Priser

PRISER
Komplett pakke:
Deltageravgiften i enkeltrom er kr 10.
900,- eks. mva.
Deltageravgiften i dobbeltrom er kr 10.000,- eks. mva.
Dekker uformell aften, festmiddag, utflukter, underholdning,
2 overnattinger, 2 frokoster, kaffe, 3 lunsjer og 3 dagsopphold.

Deltagelse 2-dager:
Deltageravgiften i enkeltrom er kr 7.650,- eks. mva.
Deltageravgiften i dobbeltrom er kr 7.400,– eks. mva.
Dekker uformell aften eller festmiddag, utflukter, underholdning,
1 overnatting, 1 frokost, kaffe, 2 lunsjer og 2 dagsopphold.

Deltagelse 1-dag:
Deltageravgiften er kr 4.000,- eks. mva.
og dekker kaffe, lunsj og dagsopphold.

Uformell aften
Deltageravgift kr 990,- eks. mva. pr. deltager

Festmiddag

Deltageravgift kr 990,- eks. mva. pr. deltager

Overnatting
Ekstra overnatting pr pers i enkeltrom inkl. frokost kr 1.680,- eks. mva.
Ekstra overnatting pr pers i dobbeltrom inkl. frokost kr 1.200,- eks. mva.

DELTAGERAVGIFT LEDERSEMINAR
Deltagelse på kun lederseminaret (dag 2) koster 4.000 kr (eks. overnatting).
Deltagende kommuner i Norkart sitt program «Den Digitale Kommunen» har rett på 1 vederlagsfri plass på KOMTEK dagene.
Avkryss om din kommune deltar i dette programmet.

Utflukter

Utflukter tirsdag 19. november

Omvisning i Operaen

Gruppe 1A
Avgang fra hotellet kl.1030.
Tilbake fra Operaen kl.1200.

Gruppe 1B
Avgang med fra hotellet kl.1145.
Tilbake fra Operaen kl.1315

Et operahus for alle
Norges første operahus har blitt folkeeie. Operaen i Oslo har befestet seg som en arkitektonisk
og kunstnerisk suksess som overstrømmes av besøkende både på innsiden og utsiden.
Det er det første operahuset i verden der man kan gå på taket, og har blitt en av Norges
store turistattraksjoner.

Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika er Norges største musikk- og scenekunstinstitusjon
med tre scener. Operahuset i Bjørvika åpnet i 2008 og er tegnet av det norske arkitektfirmaet
Snøhetta. Operahuset i Bjørvika er det første operahuset i verden hvor man kan gå på taket.

Omvisning i Operaen får man et innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp.
Dyktige omvisere forteller om arkitektur og sceneteknikk, opera og ballett. Varighet: ca. 50 minutter.

 

Omvisning Akershus festning

Gruppe 2A
Avgang fra hotellet kl.1030.
Tilbake fra Akershus festning kl.1200.

Gruppe 2B
Avgang fra hotellet kl.1145.
Tilbake fra Akershus festning kl.1315

Et besøk på Akershus slott er en vandring gjennom Norges historie fra 1300-tallet og frem til i dag.

Her finner du restene av den opprinnelige middelalderborgen, rom fra de dansk-norske
kongenes residens, dystre fangehull, smale ganger og storslåtte haller. Knapt noen annen
bygning i Norge har gjennom så lang tid spilt en så sentral rolle i vår historie – og gjør det fremdeles.

De vakkert møblerte salene danner i dag rammen om Regjeringens representasjon og i
slottskirken avholdes gudstjenester, vielser og konserter. Ikke minst besøkes slottet årlig av
tusenvis av mennesker fra inn- og utland som ønsker å oppleve stedets historie.

Spørsmål

Ta kontakt med Trond Hegna, tlf. 419 26 874 eller e-post trond.hegna@norkart.no