FMEWT

FME World Tour 2019 Trondheim / Norkart Tech-event

25.–26. mars, Trondheim

Informasjon

Velkommen til FME World Tour 2019 / Norkart Tech-event, 25.- 26.mars i Trondheim

Hva: to spennende og interessante dager i Trondheim, med både FME, ny teknologi og OpenSource. Workshops, mingling, presentasjoner, erfaringsutveksling.

Når: 25.-26.mars 2019

Hvor: Trondheim kino Nova, Olav Tryggvasons Gate 5, Trondheim

Hvorfor: finn ut hva FME er og hva det kan gjøre for din bedrift/organisasjon, nye bekjentskaper, erfaringsutveksling, sosialt, hva kan ny teknologi faktisk brukes til, lær nye metoder/analyser/dataflyt, få kontroll på dine data, øke verdien på dine data, automatisere arbeidsprosesser og mye mye mer. Gratis mat og drikke under eventet.

Nytt: Nytt av året er at vi kombinerer FME World Tour, med én dag der vi kjører både workshops og presentasjoner innen ny teknologi og Open Source. Her blir det innblikk både i AI/maskinlæring, IoT, OpenSource (QGIS, PostGIS, GitHub etc), 2D/3D visualisering, og hvordan FME kan brukes opp mot dette.

Dag 1, 25.mars: Ny teknologi og OpenSource i kombinasjon med FME, workshops og presentasjoner, mingling, sosialt.
Dag 2, 26.mars: FME World Tour dagen, spennende caser og workspaces fra mange ulike brukere, analyser, dataflyt, automatisering, mingling, sosialt.

Pris

  • Tech-event + FME World Tour = 4000,-
  • Kun Tech-event = 2400,-
  • Kun FME World Tour = 2400,-

Det blir det sjette året vi i Norkart kjører et arrangement som en del av Safe Software’s årlige FME World Tour, og i år kombinerer vi det altså med Norkart Tech-event. Med andre ord; alle muligheter for å slå to fluer i en smekk.

Alle FME-eksperter i Norkart, våre teknologer, utviklere og rådgivere ser fram til å treffe deg på konferansen.

Ønsker du å holde foredrag på en av dagene, send en mail til ko@norkart.no

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon om FME:

Mer informasjon på våre nettsider

Tidligere års foredrag og tema på FME World Tour finnes her:

FME World Tour 2018, Oslo – https://www.norkart.no/2018/06/11/foredrag-fra-fme-world-tour-2018-oslo/

FME World Tour 2017, Trondheim – https://www.norkart.no/2017/06/08/foredrag-fme-world-tour-2017-trondheim/

FME World Tour 2016, Oslo – https://www.norkart.no/nyhet/foredrag-fra-fme-world-tour-2016/

FME World Tour 2015, Oslo – https://www.norkart.no/kurs/fme-world-tour-2015-5-mai/

FME World Tour 2014, Oslo – http://www.geoanalyse.no/?page_id=457

Kontaktpersoner:

Kenneth Øyen-Eriksen

Tlf. 988 90 381
ko@norkart.no

Erik Landsnes

Tlf. 454 01 006
erik.landsnes@norkart.no

Dag 1, 25.mars, Norkart Tech-event

09:00 - 09:15
Kenneth Øyen-Eriksen

Velkommen til FME World Tour 2019 og Norkart Tech-event

Kenneth Øyen-Eriksen

v/ Kenneth Øyen-Eriksen - Norkart

09:15 - 09:50
Alexander Salveson Nossum

Ny teknologi - Agenda kommer

Alexander Salveson Nossum

Den teknologiske utviklingen går raskt, og har aldri gått raskere enn den gjør i dag. Nye konsepter og produkter kommer i rekordtempo, og alle kniver om å komme ut med «det neste STORE». Man vet ikke helt hva som kommer til å slå an, da dagens generasjon er indoktrinerte med teknologi og har skyhøye forventninger. Vi har tatt en titt på noen forskjellige teknologier og produkter som er dagens og morgendagens teknologi.

09:50-10:10

Break

10:10 - 10:40
Erik Landsnes

Workshop - questions/tasks/problems/issues - Agenda kommer

Erik Landsnes

Hvordan kan man automatisere dagligdagse prosesser? Hvordan kan AI/Maskinlæring hjelpe oss og med hva? Kan ny teknologi "skade" noe som allerede er bra, hvorfor/hvorfor ikke? Hvordan kan vi gjøre hverdagen enklere, men samtidig ikke få "overdose" med ny teknologi? Ref. Rema1000 reklamen "Open the door"... more to come

10:40-11:00
Antonio Armas Diaz

QGIS/PostGIS/FME - how to digitize, analyze & publish - Agenda kommer

Antonio Armas Diaz

Hvordan kan gratis programvare gjøre deg i stand til både å digitalisere, analysere og publisere med få enkle grep. Vi viser deg hvordan og gir tips, triks og en intro til hvordan ta i bruk moderne OpenSource verktøy.

11:00 - 11:10

Break

11:10 - 11:40
Mathilde Ørstavik

AI/Machine learning - how can it help you - Agenda kommer

Mathilde Ørstavik

Mange har hørt om AI og Maskinlæring, men hva er det egentlig og hva er forskjellen? Hva er DeepLearning og hvordan kan man bruke det? Hvordan kan man hjelpe u-land til å lage kart automatisk? Eller hvordan kan man oppdage ulovlige hytter/bygg på eiendommer? Martine gir deg både en innføring og en rekke gode prosjekter hvor man kan se noe av potensialet til AI/Maskinlæring.

11:40 - 12:10
Jan Helge Hagland

IoT - just a buzzword or what can you do - Agenda kommer

Jan Helge Hagland

IoT, eller Internet of Things, har nok mange hørt om, men hva er nå egentlig IoT? Hvordan brukes det i praksis, og er det vanskelig for "minigmann" å ta IoT i bruk? Hva kan IoT hjelpe deg med? Jan Helge tar deg med på IoT reisen, og gjør deg i stand til skjønne både muligheter og hvilken nytte det kan ha, både for bedrifter og private.

12:10-13:10

Lunch

13:10 - 13:30
Kenneth Øyen-Eriksen

e-Torg - FME AR - Agenda kommer

Kenneth Øyen-Eriksen

e-Torg er en rask og enkel måte å få oppdatert data rett inn i ditt fagsystem. ​ Her finner du digitale kart, 3D modeller, nabovarsel – og mange andre nyttige produkter, som gjør hverdagen din enklere. Med app'n FMEAR, kan man enkelt ta opp ferdige 3D modeller fra e_Torg rett på et bord , et gulv eller en egnet flate. Med FME kan du ta dine modeller og vise dem som forstørrede objekter ved hjelp av .fmear-formatet. Utforsk verden av forstørret virkelighet med dine egne data!

13:30-14:00
Jan-Erik Vinje

AR cloud - the new way - Agenda kommer

Jan-Erik Vinje

The mission is to drive the development of open and interoperable AR Cloud technology, data and standards to connect the physical and digital worlds for the benefit of all. We believe AR cloud technology will profoundly change the way we see and interact with each other and our physical surroundings. We are dedicated to creating standards, guidelines, tools, and data required to build a better world. We know that, above all, we must protect & preserve our individual and collective freedoms, privacy, dignity and opportunity…for one and all.

14:00-14:10

Break

14:10 - 14:50

Workshop - discussions - Agenda kommer

14:50 - 15:00

Break

15:00-15:30

Workshop - solutions and discussions - Agenda kommer

15:30 -

Wrap(s) up & social right outside

Dag 2, 26.mars, FME World Tour 2019

09:00 - 09:05
Kenneth Øyen-Eriksen

Velkommen til dag 2 og FME World Tour 2019

Kenneth Øyen-Eriksen

v/ Kenneth Øyen-Eriksen

09:05 - 09:35
Hans Gunnar Steen

FME - en introduksjon

Hans Gunnar Steen

Hva kan FME hjelpe deg med? Hvordan kan FME hjelpe deg? Hvor enkelt kan du komme i gang på egenhånd? Han Gunnar gir deg en intro, og viser noen enkle jobber du kan gjøre med FME.

09:35 - 09:45

Break

09:45 - 10:15
Hans Gunnar Steen

FME Desktop - mini demo of important features and transformers

Hans Gunnar Steen

Hva er FME Desktop? Hvrordan kan FME Desktop brukes til nyttige "hverdagslige" ting? Hvordan kan jeg enkelt konvertere fra et format til et annet? Hans Gunnar tar neste steg og viser deg de viktigste mulighetene i programmet og de viktigste transformatorene.

10:15 - 10:30
Antonio Armas Diaz

Agenda kommer

Antonio Armas Diaz

FME brukes over hele verden, ikke bare til konvertering, men til analyser, sammenstilling av data, automatisering, verdiøkning, og mye mye mer. Vi går gjennom noen eksempler der FME kan være nyttig.

10:30 - 11:00
Arne Brucksch

Agenda kommer

Arne Brucksch

Hvordan kan FME hjelpe meg å koble data med andre data eller inn i et fagsystem?

11:00 - 12:00

Lunchbreak

12:00 - 12:30

2D & 3D with FME

FME er et fantastisk verktøy, og spesielt til behandling av geografiske data. Her tar vi opp 2D og 3D data, og viser hvordan du kan bruke FME til ulike operasjoner.

12:30 - 12:50

FME - custom transformers for your job

Med FME så kan du gjøre så mangt, for eksempel transformere fra et filformat til et annet, men kanskje trenger du en transformator som gjør noe annet. Vi viser deg hvordan du benytter "custom" transformere.

12:50 - 13:00

Break

13:00 - 13:40
Jørgen Norling

Agenda kommer

Jørgen Norling

Knytte data sammen er ikke alltid like lett, men med FME blir dette en lek. Har du to ulike datasett, der du skulle gjerne slått sammen disse til noe du kan bruke videre så gjør FME jobben lekende lett.

13:40 - 14:00

Agenda kommer

Analyse av data blir viktigere og viktigere, og med FME i kombinasjon med ulike verktøy kan man relativt smidig visualisere f.eks. vannavrenning, vannansamling, overvann og flomsoner.

14:00 - 14:20

Break

14:20 - 14:45

Agenda kommer

Grønn energi er i vinden som aldri før, og solcellepaneler installeres over en lav sko, men hvordan kan du beregne hvor mye strøm, takflate utnyttelse, helning på tak, himmelretning etc etc. FME kan hjelpe deg. Vi viser noen konkrete eksempel der dette er tatt i bruk.

14:45 - 15:00
Kenneth Øyen-Eriksen

Avslutning / Thanks for FME WT 2019 and see you next year

Kenneth Øyen-Eriksen

Foreleser

Hans Gunnar Steen

Hans Gunnar er  FME Certified Trainer og FME Certified Professional. Han er cand-mag i GIS fra høgskolen i Ålesund, og har lang erfaring i å bruke FME til å flytte og manipulere data. Han jobber til daglig med rutiner for dataflyt i Norkart Datavarehus, samt leveranser av verdiøkte data til private og offentlige kunder.

Arne Brucksch

Arne er FME Certified Professional og jobber til daglig med Norkarts datavarehus, spesielt med dataflyt, struktering og eksportrutiner. Han er utdannet sivilingeniør fra Høyskolen for teknikk og økonomi i Dresden. I tillegg har Arne svært god kompetanse i matrikkel og PostGIS og har ansvar for leveranser og analyser basert på matrikkel og temadata til private og offentlige kunder.

Antonio Armas Diaz

Antonio har en bachelor innen geografi og er sivilingeniør innen Geodesi og Kartografi (geomatikk) med kompetanse og erfaring innen GIS, databaser, INSPIRE spesifikasjoner, satellittbilder, metadata, geodesi/GPS, analyse, webmap, og Linked Data. Han har jobbet som rådgiver hos en rekke private og offentlige virksomheter i bruk av digitale geografiske data, før han kom til Norkart. Antonio har god oversikt over faget og bransjen, samt erfaring som leder og prosjektleder. Svært gode kunnskaper relatert til produksjon og kvalitetskontroll, utredningsarbeid, datafangst, tilrettelegging av data, dataregistreringsmetoder, modellering og utvikling av databaser og ontologier, analyse og kravspesifikasjon. Antonio har fungert som rådgiver til noen spanske kommuner og fylker med etablering av digital dataflyt for GIS løsninger. Han har også holdt en rekke kurs og har bred erfaring med forskjellige dataformater, standarder og referansesystemer.

Kenneth Øyen-Eriksen

Kenneth er en åpen og engasjert kundeansvarlig som garantert gir deg kunnskap og interesse. Han har en bachelorgrad i geomatikk fra Universitetet i Oslo (UiO), samt ett år ved Forsvarets Ingeniørhøgskole (FIH). Kenneth har bred erfaring med kundekontakt, administrasjon, support, service, kartlegging, GIS og datainnsamling, og har drevet og utført operasjoner i Europa, USA, Midtøsten og Afrika, dette gjennom sin tidligere jobb i Terratec AS, som GIS konsulent, og nå prosjektleder og kundeansvarlig i Norkart. Han har også vært administrator for Kommunekart.com, Kommunekart app’n, Kommunekart Proff og tilhørende klienter, så vet han hva som må til for få dine data ut til innbyggeren og saksbehandleren. Kenneth har også spesialkompetanse innen orthofoto, skråfoto, laserdata, og 3D, og dekker derfor mange fagområder. Med et fremtidsrettet og nyskapende sinn, deler han sin kompetanse og kunnskap, for å fikse og forbedre spesielle komponenter for å hjelpe Norkart og våre kunder til å oppnå mål og løse problemer.

Erik Landsnes

Erik er en blid og engasjert leder som er opptatt av å hjelpe deg med fremtidsrettede løsninger. Han er utdannet siv.ing fra NTNU i Trondheim, og har bred erfaring med kundekontakt, administrasjon, ledelse, service, salg og GIS. Han har tidligere jobbet flere år i Norconsult med alt fra konsulentarbeid, til salg og ledelse. Han er nå leder for avdelingen Stat & Næringsliv i Norkart, samt prosjektleder der det er behov. Han vet hva som må til for få dine data ut til entrepenør, arkitekt, forsikringsgiver, innbygger, saksbehandler m.fl. Med sin brede erfaring dekker han derfor mange fagområder. Med et fremtidsrettet og nyskapende sinn, deler han sin kompetanse og kunnskap, for å hjelpe Norkart og våre kunder til å oppnå mål og løse problemer.

Jan Helge Hagland

Mathilde Ørstavik

Mathilde Ørstavik har en sivilingeniørgrad fra NTNU i Trondheim, der tok hun en master i geomatikk med fokus på geo-informatikk. Nå jobber hun som utvikler og har de siste årene, ved siden av å jobbe med webutvikling, fokusert på hvordan maskinlæring kan utnyttes for å analysere geografiske bilder.

Alexander Salveson Nossum

Alexander jobber som utvikler og teknisk leder i Norkart sin avdeling i Trondheim. Han har en doktorgrad i geomatikk fra NTNU og ekspertisen er på generell webutvikling, både klient og server. Fortrinnsvis jobber Alexander med rammeverk og språk som er Open Source. Han har flere års erfaring som programvareutvikler hvor prosjektene har vært sterkt preget av design, utvikling og implementasjon i tett forbindelse med sluttbruker og kunde, gjør han beredt til å løse utviklingsprosjekter svært godt. I tillegg har Alexander flere års erfaring med undervisning i GIS-relaterte kurs og veiledning av gruppeprosjekter og masteroppgaver.