Kurs

FME Grunnkurs

27. oktober–28. oktober, Sandvika

Informasjon

Kom i gang med FME, lær å bruke verdens beste verktøy for integrasjon og analyse av geografiske data!

Dette 2-dagers kurset er det offisielle kurset fra Safe Software, og gir deg innsyn i hvordan du kan ta i bruk FME Desktop for å kunne øke verdien av dataene dine.

Hva er FME?

FME er verdens foretrukne programvare for integrasjon og analyse av geografiske data mellom ulike systemer/programvare. FME er enkelt å bruke pga et forståelig grafisk brukergrensesnitt med flytdiagram hvor man IKKE trenger å skrive kode.

FME leser og skriver over 450 forskjellige filformat. De mest vanlige formatene er: Vektor (SOSI, Shape, DWG, KML, Revit), Raster (TIF, ECW, MrSID, WMS), Punktsky (LAS/LAZ, Pointools, TerraSolid, RIEGL Laser Scan) og Database og ikke romlige-data (MS Access, MS Excel, MS SQL, Oracle, PostGIS ++)

Kurset passer for:

  • Geomatikere som har kjennskap til dataanalyse
  • Teknisk,  IT drift personell som jobber med dataflyt
  • Analytikere og programmerere som ser etter programvare for analyser
  • Alle som vil ha innblikk i hva som er mulig med FME Desktop og har generelle kunnskaper om bruk av data/kartdata

Kontaktpersoner:

Hans Gunnar Steen

Tlf. 906 30 985
hans.gunnar.steen@norkart.no

Innhold

09:00-15:00 (begge dager)

FME Desktop

Formatkonvertering fra/til forskjellige format samt transformasjon mellom ulike koordinatsystemer. Data-restrukturering fra en standard/schema til en annen standard/schema for å endre strukturen på data (geometrien, attributtnavn, attributtverdier etc). Datagenerering/endring/analyser. Endre selve geometrien på dataene – f.eks. bufre veger, eller gjøre analyser på dataene for å få helt nye verdiøkte datasett.

Foreleser

Hans Gunnar Steen

Hans Gunnar er  FME Certified Trainer, FME Certified Professional og FME Certified Server. Han er cand-mag i GIS fra høgskolen i Ålesund, og har lang erfaring i å bruke FME til å flytte og manipulere data. Han jobber til daglig med rutiner for dataflyt i Norkart Datavarehus, samt leveranser av verdiøkte data til private og offentlige kunder.