Aktuelt

Godt gjennomført FME Arena Norway – powered by Norkart

Skrevet av Mia | 16.jun.2023 14:33:59

Godt gjennomført FME Arena Norway – powered by Norkart



Fredag 9. juni, samlet vi over 50 kunder, partnere og andre FME-entusiaster på FME Arena Norway – powered by Norkart på MESH Youngstorget i Oslo. Dagen var full av inspirerende presentasjoner og diskusjoner, og det er spennende å se hva folk i forskjellige bransjer oppnår ved hjelp av FME.


Blant presentasjonene delte blant annet Arne Løitegaard fra Elvia innsikt om Opplastningsportalen og hvordan de har implementert FME for å effektivisere prosesser. Ingrid Fossum fra Røros kommune ga oss et innblikk i deres hverdagsbruk av FME og hvordan FME kan løse en rekke oppgaver i kommunene, mens Turid Wiik fra Mattilsynet diskuterte bruken av FME og smitteutbrudd og viste hvordan teknologien kan spille en avgjørende rolle i håndteringen av slike situasjoner.


Norkarts egne FME-eksperter sto også på scenen. Hans Gunnar Steen tok oss igjennom FMEs grunnprinsipper, og viste eksempler på hvordan Norkart bruker FME til å lage egne produkter, levere data til store kunder og hvordan man kan få data til å leve og levere. Sigbjørn T. Herstad delte nyheter knyttet til FME og Norkart FME Mapper (som har fått støtte for FKB 5.0) og Dan Ullen viste oss hvordan vi kan lag esystem og orden, og ikke minst jobbe med oppdaterte data, i form av datavask med bruk av FME.


Se bilder fra FME Arena Norway – powered by Norkart her:




I tillegg kunne vi høre Paal Pedersen fra Oslo VAV, dele sin ekspertise om FMEs anvendelse innen vann- og avløpsetaten, samt vår egen Sigbjørn Tillerli Herstad som ga oss et humoristisk innslag med innsikt i koblingen mellom FME og AI/KI.


Et av de andre høydepunktene var selvfølgelig den spennende quizen, hvor mange engasjerte deltakere testet sine kunnskaper om FME og geospatial teknologi. Konkurransen var tøff, men til slutt var det John Morten Klingsheim fra Kystverket som stakk av med førstepremien. Gratulerer, John Morten!


Det var en dag fylt med engasjement, kunnskapsdeling og hyggelige øyeblikk. Vi ønsker å takke alle som deltok og bidro til å gjøre FME Arena Norway til en minneverdig begivenhet.

Kenneth Øyen-Eriksen

Teknisk seniorrådgiver og Produktsjef FME

Tlf. 988 90 381

ko@norkart.no

Hans Gunnar Steen

Dataarkitekt og FME Certified Professional

Tlf. 906 30 985

hanste@norkart.no