Aktuelt

Vi inviterte til årets «tørreste» webinar om overvannskontroll

Skrevet av Gry Hege Thorslund | 19.apr.2023 15:22:38

 

Våren i 2023 inviterte vi til webinar der vi ga en introduksjon til overvannsanalyse – hvorfor det er viktig å gjennomføre en overvannsanalyse, hvordan du kan bruke resultatene, og hva de forskjellige leveransene inneholder. 
 Overvannshåndtering er en utfordring for mange kommuner, og det er viktig at vi tar i bruk nye metoder og verktøy for å redusere risikoen for skader og forurensning. En overvannsanalyse kan gi svar på hvor vannet renner og hvor det samler seg ved store nedbørsmengder. Denne analysen kan vise seg å være svært lønnsom og nyttig – slik at det kan settes inn tiltak på riktig sted for å unngå oversvømmelser.

Årlige skadekostnader for overvann er anslått til mellom 1,6-3,6 milliarder kroner. For å kunne ta de gode beslutningene er man avhengig av å bearbeide dataene kommunen allerede har til forståelig og verdifull informasjon.

Norkart tilbyr analyseverktøy, beslutningsstøttesystemer og konsulenthjelp for å bidra til at kommunene kommer på rett spor. Flere kommuner er allerede godt i gang med å få oversikt og sikre utfordringer med overvann ved hjelp av Norkarts analyser og kartlegging av vannansamling og flomveier.



Vil dere gjøre tiltak på riktig sted før eller etter at flommen treffer?
Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

 

Les mer om analyser og kartlegging av vannansamling og flomveier her: OVERVANNSANALYSE