Aktuelt

På flyttefot? Sjekk solforholdene på eiendommen før du kjøper!

Skrevet av Gry Hege Thorslund | 16.apr.2022 12:01:18

På flyttefot? Sjekk solforholdene på eiendommen før du kjøper!



Har du funnet drømmeboligen og lurer på om det er gode solforhold på eiendommen? Eller skal du bygge nytt, og ønsker mer informasjon om solas bane gjennom hele året?

Med Norkarts tjeneste 3D Solforhold og utsikt kan du søke på adresse eller gårds- og bruksnummer, og følge solas bane over eiendommen. Slik finner du enkelt ut når solen går bak taket til naboen – eller om du får se solnedgangen fra den nye balkongen din.



Solen gjennom alle årstider

Du kjenner deg kanskje igjen i å lure på hvordan solforholdene faktisk er hvis du har vært på boligvisning. Vår 3D-tjeneste lar deg velge både dato og tidspunkt på dagen, slik at du enkelt får overblikk over hvordan solforholdene skifter i de ulike årstidene.

Den digitale 3D-modellen viser bygg og terreng rundt området du har valgt. Ved å navigere med mus eller piltaster kan du rotere rundt eiendommen for å enkelt se hvor morgensolen kommer og hvor det er mest hensiktsmessig å sette solsengene. I menyen justerer du enkelt årstid og klokkeslett.



Og hva med utsikten?

Vil du se utsikten fra eiendommen? Valget “utsikt” gir deg en opplevelse av hvordan utsikten kan se ut fra et bestemt punkt i modellen. Her finner du også trær som er generert i de 40 største byene, samt utvalgte hytte-/utbygningsområder. Høyde og tetthet av trær er hentet og beregnet ut fra laserdata og andre datakilder for å skape et så reelt bilde som mulig.





Visningen er låst til det området du velger. Byggene i 3D-modellen er basert på ferdigstilte kommunale kartdata og du vil ikke se nye prosjekter eller bygg som har status «ikke ferdigattest hos kommunen».



Relevante lenker:





Jan Erik Domaas

Forretningsutvikler

Tlf. 990 27 704

jan.erik.domaas@norkart.no