Aktuelt

Få kontroll på utslipp og forurensning gjennom KOMTEK Olje- og fettutskiller

Skrevet av Gry Hege Thorslund | 30.nov.2021 14:40:26

Få kontroll på utslipp og forurensning gjennom KOMTEK Olje- og fettutskiller

Hold øye med virksomhetens utslipp og forurensning via KOMTEK Olje- og fettutskiller


For offentlige virksomheter, som ønsker å få bedre kontroll på utslipp og forurensing er KOMTEK Olje- og fettutskiller en viktig løsning. Flere og flere kommuner og virksomheter tar en offensiv miljørolle, og flere kommuner implementerer forskrifter for olje- og fettutslipp.


Norkart leverer – som eneste tilbyder i landet – fleksible løsninger innenfor olje- og fettutslipp som favner om hele virksomheten, og er et nyttig verktøy for å kunne gi bedre kontroll på utslipp og forurensning.

Oljeholdig og fettholdig avløpsvann er viktig å ha kontroll på – da det kan inneholde alt fra motorolje, whitesprit, bensin, smørefett, vegetabilsk og animalsk fett og frityrolje.

Rent konkret så kan registrering og forvaltning av olje- og fettutskillere, samt påslipp og tilbakestrømssikring håndteres i Norkarts løsning – FDV Systemer Drift og internkontroll. Her kan det registreres nye anlegg, editere eksisterende anlegg, følge opp og kontrollere anlegg.

En skjemabank gir våre kunder mulighet til å bygge sine egne anleggsregistre, men også lage arbeidsoppgaver, med tilknyttede skjema. Arbeidsoppgaver som tømming, laboratorieundersøkelser og kontroller kan dermed utføres med tilpassede skjema til hver av arbeidsprosessene. Leverandørene av data kan velge å bruke vår tilbudte feltløsning for disse arbeidsoppgave eller levere data gjennom REST API. Det er de samme skjemaene som brukes uavhengig av hvordan data leveres.

Til slutt tilbyr løsningen også en WMS-løsning (Web Map Service) om for eksempel driftsavdelingen kan bruke i arbeidet med drift av avløpsnettet.

Ta gjerne kontakt med vår spesialist Håvard Watland hvis du ønsker mer informasjon eller ønsker å diskutere løsningen.



Les mer om hvordan din virksomhet kan få bedre kontroll på utslipp og forurensing her:



Håvard Watland

Produktsjef

Tlf. 92828238

havard.watland@norkart.no