Aktuelt

Norkart kåret til årets bedrift

Skrevet av Gry Hege Thorslund | 10.sep.2021 17:02:24
 

Norkart ble denne uken kåret til årets bedrift i Bærum, i regi av Nordea. – Vi er stolte av anerkjennelsen som ligger i denne prisen, og tar den med oss videre som en bekreftelse på at vi er på rett spor inn i fremtiden, sier Bent Brugård, administrerende direktør i  Norkart.

Juryen bestående av Nordea, Bærum næringsråd, Budstikka og Bærum kommune har også vektlagt betydningen av selskapets kultur med verdier som: entusiasme, lagspill, delingskultur, konkurransevilje og redelighet. Foto: Bærum Næringsråd

Prisen deles ut til bedrifter eller institusjoner som det siste året har gjort en ekstra innsats for å fremme næringslivet i Bærum. Tidligere i år ble Norkart kjøpt opp av investeringsselskapet Ferd.

60 år med historie
Brugård poengterer at det er kunnskap og innsats fra ansatte gjennom flere år som ligger bak veksten selskapet har hatt.
– Med Ferd på laget har vi skalert opp forventningene til våre leveranser langt inn i fremtiden, og prisen gir oss som selskap et ekstra løft inn i det skiftet Norkart nå står overfor, forteller Brugård.
– Vi ser denne prisen som en tydelig bekreftelse på at vi er på rett vei, og at det er viktig at vi nå bretter opp ermene og strammer grepet om vår markedsposisjon, utdyper han.

Norkart har 60 år med historie bak seg, men har drevet med digitalisering av kartløsninger siden 1971. Kunnskapen om digitalisering av kart har selskapets ansatte videreutviklet og ekspandert til andre områder.

- Vi tok tidlig posisjonen som pionérer innen digitalisering. Med våre 60 år i bransjen har vi transformert en lang rekke manuelle operasjoner til heldigitale prosesser, noen basert på AI og maskinlæring også, sier Brugård. – Konkurransebildet er langt tøffere i dag med flere aktører i bransjen, men med den solide kompetansen vi har i selskapet vet vi at vi kan bane vei innen våre fagområder – også i fremtiden, avslutter han.

Juryens begrunnelse
«En spennende bedrift som har bygget sten på sten i mange år, og som nå fremstår som et høyteknologisk selskap».

Juryen bestående av Nordea, Bærum næringsråd, Budstikka og Bærum kommune har også vektlagt betydningen av selskapets kultur med verdier som: entusiasme, lagspill, delingskultur, konkurransevilje og redelighet.

Overrekkelsen fant sted på Værtshuset Bærums Verk, av juryen i Nordea. Norkart er en veletablert kunnskapsbedrift som for mange har gått under radaren i 60 år. Prisen er derfor en velfortjent påskjønnelse til alle hardtarbeidende ansatte som har skapt nyttig kundeverdi og sikret fornøyde kunder over en årrekke.