3D-visualisering

Vi har oppdatert 3D-modellene våre

Vi oppdaterer stadig våre tjenester og produkter, og de siste månedene har det skjedd mye med 3D-modellene våre som du enkelt kan bestille i eTorg.

Genereringen av 3D-objekter, spesielt med tanke på bygg, har vi gjort store forbedringer på. Modellene inneholder nå flere detaljer og enda bedre tolkning av SOSI-data. SOSI-data får vi kontinuerlig fra Kartverket, noe som sørger for at vi alltid kan tilby oppdaterte data.

Du finner nå en del nye elementer i 3D-modellene – som blant annet støttemurer, støyskjermer, trapper, stolper/lyktestolper, flaggstenger, hekker og gjerder.

I tillegg har vi for 3D-terrenget utviklet en en bedre triangulering spesielt langs bruddkanter. Flere objekter tas med i trianguleringen av TIN (det ferdig triangulerte terrenget som leveres i 3D-pakken). Vi leverer terrenget triangulert, fordi det gir best visuell fremstilling og en mer sammenhengende modell.

Gaute-Grønmo

En ukes arbeid gjort på 5 minutter!
Gaute Grønmo – Niels Torp Arkitekter forteller hvordan de bruker e-Torg

Ønsker du å finne ut mer eller bestille en 3D-visualisering?

Andre oppdateringer rundt 3D-modeller i eTorg

  • Man kan nå velge «alle filformater» i sin bestilling.
  • Man kan nå velge inntil 15 ulike formater, og finner enklere det formatet som passer fagverktøyet som brukes.
  • e-Torg finner nå automatisk ditt koordinatsystem i både UTM og NTM, default er satt til UTM, men man kan også velge dersom man ønsker det.
  • for 3D-modeller vises nå koordinater i utfyllingsfeltene, dersom man i kartet velger «nullpunkt» og man kan altså sette sitt eget prosjekt «nullpunkt» ved bestilling.

Ellers leveres alltid våre 3D-modeller med oppdaterte basiskart. Les mer om 3D-modeller og basiskart her.