Ulike personprofiler – skaper bedre resultater

Asker og Bærums Budstikka var innom Sandvika kontoret hos Norkart – og fikk møte mange av Norkarts nye medarbeidere, i forbindelse med en sak som mediehuset skulle lage om hvordan Norkart rekrutterer unge kvinnelige utviklere. I løpet av samtalen, fattet de interesse på hvordan vi bruker personanalyser i rekrutteringssammenheng.  

Norkart benytter vi oss av en profilanalyse som heter D-SCOR – i alle rekrutteringer. Når man vet hvilken personprofil en person har – skaper vi bedre team som utfyller hverandre. I Norkart ønsker vi mangfold – og for oss er det viktig å bygge en kultur hvor det er attraktiv å jobbeDet handler ikke kun om gode karakterer – men også om hvordan du er som person, og hvilke personlige egenskaper du har.  

Her kan du lese om hva Budstikka skriver om hvordan Norkart benytter personprofiler i utviklingen av selskapet:

Budstikka 28.mai 2019 (obs artikkelen er en +sak)  

Er du interessert i å begynne å jobbe hos oss – sjekk våre ledige stillinger på norkart.no/jobb.
Vi er alltid på utkikk etter gode folk!