Gjenvinning av flasker uten å løfte en finger!

For et mas det er å drasse med seg flasker og bokser på butikken for å pante i automaten – en etter en. Gjerne mens barna dras inn mot is-disken – eller har sult som en ulveflokk.  

HentePant vil i slutten av året løse dette hverdagsproblemet – og attpåtil sørge for at ditt lokale idrettslag eller forening kan få støtte direkte fra din pant! Helt uten at du må gjøre så mye.  

To av utviklerne i Egde Consulting / HentePant

HentePant er en oppstartsbedrift som naturligvis bruker ny teknologi og digitale plattformer for å gjøre panting litt mindre kjedelig og mye mer nyttig for lokalsamfunnet. I sommer jobber de med Egde Consulting og Norkart for å utvikle teknologien som skal drive bedriften. Brukervennlighet er helt avgjørende – samtidig er nøyaktighet og posisjon sentralt. For skal du hente pant, så må du vite hvor den er – ned til postkassenivå.  

Et team med ferske utviklerebachelor og masterstudenter og noen erfarne, satt forrige uke i sving med utviklingen. Her bruker de Norkart sin API-tjenester som leverer raske og nøyaktige adressesøk og høyoppløste kart.  

Etter to timer med kickstart-kurs på Fiskebrygga i Kristiansand var de i gang. Lettelsen var stor når det viste seg at kart og adressesøk ikke er så veldig vanskelig. Faktisk mye lettere enn noen hadde sett for seg. 10-15 linjer med kode og du er i gang.  

«Dette var jo så mye enklere enn jeg hadde trodd»  

– Cristina, Sommerutvikler Egde Consulting

To dager etterpå er mye på plass allerede! Brukeren kan søke opp adressen sin, vise i kartet og systemet får lagret sentral eiendomsinformasjon i databasen.  

Ganske snart kommer presis plassering av hvor panten skal hentes og arbeidslister for hente-app’en 

Så enkelt – og så nyttig når Norkart sin API-verktøykasse brukes!