Vi ønsker både mannlige og kvinnelige utviklere!

“Slik rekrutterer de flere kvinner” – les artikkelen i computerworld

Merk: utdrag fra computerworld:

“Selv om Norkart helt klart mener at vi trenger både mannlige og kvinnelige utviklere, så er det flest mannlige studenter på IT relaterte fag. Hvorfor velger ikke flere kvinner IT?

Det kan være fordi noen forbinder det med et mannlig og litt antisosialt miljø hvor man fokuserer på koden. Det tror jeg ikke appellerer til så mange kvinner. Men det begynner å bli en noe utdatert oppfatning, sier en av Norkart sine kvinnelige utviklere, Mathilde Ørstavik.”


IT-bedriften Norkart har 170 ansatte hvor flesteparten er teknologer – og det trengs flere titalls nye utviklere hvert år fremover. I de siste årene er halvparten av nye IT-utviklere kvinner.

Norkart lager nå løsninger for en ny generasjon brukere – og for å få til det har de endret helt på kriteriene for rekruttering av utviklere. De mener de har knekt en viktig kode i å tiltrekke seg utviklere – og spesielt kvinnelige utviklere.

– Vi har ikke hatt kjønnskvotering, men søkt etter et mangfold, med ulike kompetanser. Resultatet er at vi de siste årene har rekruttert over halvparten kvinnelige utviklere. Dette har gitt andre positive effekter som vi ikke hadde forventet, sier teknologidirektør Alexander Salveson Nossum.
– Vi har jobbet målrettet med å bygge effektive team og rekruttere personprofiler som utfyller hverandre. For oss er samarbeidskompetanse viktig – og evnen til å jobbe på tvers av miljøer, sier HR- og kommunikasjonsdirektør Kari Mette Toverud.

Kjønn i seg selv er ikke viktig – men mangfold og dynamikk er viktig. Mangfoldet med kvinnelige utviklere har endret måten vi jobber med utvikling på. Resultatene er mer brukersentrert utvikling som gir bedre resultater.

– Det vi har sett er at kvinner oftere er dyktige til å være bindeledd mellom kunder, partnere og internt mellom avdelinger og personer. Norkart har en fordel i at vi er et mellomstort selskap med korte beslutningsveier. Som utvikler er du tett på det som skjer, og det appellerer til dyktige utviklere som vil skape løsninger som gjør en forskjell, sier Salveson Nossum

Les hele artikkelen om hvordan Norkart jobber for å rekruttere flere kvinner her: www.cw.no

Har du fått med deg at vi søker etter ny utvikler på Lillehammer?

Følg ellers med på våre ledige stillinger på norkart.no/jobb.
Vi er alltid på utkikk etter gode folk!