Applikasjonsdrift-til-Nyhetsbrev

Sett ut driften – og frigjør tid og kompetanse

Drift av programvare levert av Norkart – eller såkalt applikasjonsdrift, har blitt en stor suksess. Suksessen startet med at flere kunder – ledet an av IKT og IT avdelingen, etterlyste tjenester som gjorde at kommunen kunne bruke ressurser mer effektivt, og at Norkart tok ansvar for driften av programvaren.

Etter lansering for ca ett år siden, er status at 66 kommuner er i drift – rundt 1000 brukere som bruker det i sitt daglige virke. Verdien er at de kan bruke ressurser mer effektivt og kan bruke tid på fag og ikke systemdrift, alltid ha oppdatert programvare, tilgang til god kundestøtte og god tilgang til kompetanse. Rett og slett bedre styring av kommunale midler. 

En av kommunene som har satt ut driften av KOMTEK og GISLINE er Voss Kommune – da vi spurte GIS ansvarlig Pavol Kosovic om erfaring med Norkarts applikasjonsdrift hadde han følgende tilbakemeldinger:

  • Flytting av drift av GISLINE og KOMTEK til skyen betyr for Voss kommune at de bruker mindre ressurser for å holde programvaren og servere oppdatert og i drift – og IKT og GIS ansvarlig har hatt størst tidsgevinst.
  • Brukeropplevelsen er positiv og det er god ytelse – og når det skjer problemer/feil, blir de raskt rettet. 
  • Selve innføringsprosjektet gikk bra, uten problemer og det har vært god kommunikasjon gjennom hele prosessen».

En av mange fordeler ved Norkarts applikasjonsdrift – er at du alltid har siste versjon av programvaren. Tid er nøkkelen – og her er det mye tid å spare, slik at kommunene kan bruke tiden på det som skaper mest verdi. Du får en plass å forholde deg til – og kundestøtte, brukeropplæring, utvikling og drift blir ivaretatt av Norkart.

Norkart Applikasjonsdrift er enkel og rask å få på plass. Det går kun 4 uker fra oppstartsmøte til drift, og liten belastning på IKT avdelingen og andre interne ressurser i kommunen. Det er store prismessig besparelser hvis du vurderer overgang til Sentral FKB.

Interessert? Ta kontakt med Andreas Hammerstedt

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *