Robert FOSS4G

FOSS4G i Seoul - Dag 3

På FOSS4G er det et tett program! De to første dagene har vi stått på fra 0930 til 2030, med ikke mer enn en times pause på det meste. (0230 til 1330, for de av dere som bruker norsk tid, slik kroppene våre prøver seg på innimellom…) Hver dag starter med to keynote-speakere i plenum, så er det syv parallelle sesjoner å velge igjennom, og til slutt en avslutning med en ny plenumssesjon før man går videre til det sosiale programmet.

Blant keynote-speakerne hadde vi sjefen for FNs Geospatial Agency, som skaffet seg nerdecred ved å påpeke at han hadde jobbet med GRASS-GIS på slutten av åttitallet. Paul Ramsey, skaperen av PostGIS, holdt en keynote om økonomien i open source i møte med den skybaserte utviklingen vi opplever i dag. Det var egentlig et litt dystert foredrag, da han påpekte at på lang sikt vil skytjenester føre til en sentralisering av kunnskap og dermed færre utviklere som kan skape open-source programvare. Ivan Sanchez fra MazeMap i Trondhjem holdt sin tradisjonelle “lyntale” som i år tok form av en musikalsk hyllest til viktigheten av åpne formater for laserdata: Point Cloud: the Musical!

 

 

3 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *