Foss4G

FOSS4G i Seoul - Dag 1

I Norkart så holder vi oss oppdatert på den teknologiske utviklingen, og en av måtene å gjøre det på er å sende medarbeidere på konferanser. FOSS4G er den største konferansen for åpen programvare i geomatikk og en selvskreven destinasjon for alle seriøse selskap. Men jeg skal ikke lyve; FOSS4G er også kjempegøy! De ansatte som blir valgt ut til å reise ser såvisst ikke på det som en sur plikt, men som mat for yrkesnysgjerrigheten og en kilde til motivasjon i arbeidet. I år sendte Norkart Robert (undertegnede), Keino og Kjartan for at vi kunne suge til oss kunnskap og inspirasjon!

På FOSS4G er stemningen avslappet og jovial, med vekt på faglig entusiasme, leking og læring. I år arrangeres den i Seoul, Sør-Korea, og koreanerne er veldig lystne på å vise at de kan arrangere FOSS4G godt som noen. Så det blir et litt spesielt tilsnitt med høy entusiasme, knæsje farger, noen flere dresskledde menn  og mange selfies. Det er godt å se at open source-bevegelsen, også innenfor geomatikk, er virkelig global og åpen for andre perspektiv enn den som tilhører streite hvite menn.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *