Agency9

Norkart samler Norge i publikumsvennlige 3D-kart

Norkart har inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med Agency9, og vil gjennom denne avtalen tilby brukervennlige 3D-løsninger på det norske markedet.  Agency9 har levert gode 3D-løsninger gjennom mange år, og har utviklet en unik teknologi som Norkart sine kunder nå får tilgang til.  Vi vil blant annet tilby løsningen CityPlanner, som er et innovativt verktøy for innbyggerdialog.

Løsningen vil også integreres i vår populære app «Kommunekart», som vil få 3D-visning i løpet av året.

I dagens samfunn er det et økende krav til kvaliteten på informasjon og formidling i dialogen med innbyggere og næringsliv i plan- og byggeprosesser og i byutvikling. 3D-løsninger og digitale modeller er et effektivt middel for å visualisere prosjekter og gjøre analyser av volum, sikt-akser og sol/skygge.

I dag benytter Gøteborg Stad og mange andre nordiske kommuner CityPlanner til å involvere innbyggerne gjennom 3D visning og dialog, slik at alle kan være med å påvirke hvordan fremtidens by skal se ut.

Kart og kartdata kan ofte oppleves komplisert – men ved bruk av 3D vil man kunne visualisere alt fra reguleringsplaner til store vei- og kollektivutbygginger på en enklere måte.  3D-visualisering vil gi likere forståelse, og er et verktøy som kan bidra til at man tar de riktige beslutningene.

Norkart lanserer første 3D-løsning i oktober – og kommune-Norge er hovedfokus i første omgang.

«Norkart har rundt 90 prosent av norske kommuner som kunder, og vi ønsker å prioritere de kommunene som har etterspurt mer innbyggervennlige løsninger nå i første omgang. Bruksmulighetene er enorme når 3D gjøres tilgjengelig i bl.a. Kommunekart. Våre kunder har høy kompetanse, og med 3D vil vi sammen skape innovative og publikumsvennlige løsninger. Dette vil være viktige bidrag i arbeidet med å digitalisering i kommunene» – uttaler ansvarlig for avtalen i Norkart, Jorunn Kragset.

«Vi är glada över att Norkart valde Agency9 som teknikpartner – och vi ser fram emot att Norkart ska sätta CityPlanner på kartan i Norge. Vi har stor expertis och kompetens i båda företagen inom 3D området, och det är bra vinst för båda företagen i detta samarbetet» – uttaler CEO Håkan Engman i Agency9.

Kombinasjonen av geografiske data og 3D-kart vil skape store gevinster, og Norkart vil være godt posisjonert til å skape nye gode løsninger både hos eksisterende kunder – og ikke minst hos nye kundegrupper.

3D-løsninger vil revolusjonere måten vi bruker kart på – og gi oss helt nye bruksmuligheter!  Norkart har siden 1961 gitt innovative løsninger til norske kunder – og vi ser frem til å ta kart til nye høyder!

 

 

Link til Agency9 og eksempel fra Gøteborg:

www.agency9.com

3D Byplanlegging Gøteborg